Antonescu, despre președintele României: Este și mai epavă după referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta
Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Victor Ponta

Liderului PNL Crin Antonescu i s-a cerut, miercuri seară, într-o emisiune tv, să precizeze ce calificative le-ar da anumitor oameni politici.  Despre preşedintele Traian Băsescu a spus că este "şi mai epavă" după referendum, iar de la premierul Victor Ponta aşteaptă mai multă forţă, convingere.

"Aşa de rău mi-a părut că a fost greşit înţeles cuvântul sau a fost înţeles ca o ocară. Îl repet, e cel din referendum. Revenit la Cotroceni sau nu, din punct de vedere politic, epavă. Astăzi, şi mai epavă. Un om care pierde atât de zdrobitor un vot, nu e nimic de ruşine în asta, s-a mai întâmplat şi la case mai mari. Dar unul care, după ce pierde în asemenea hal un vot, după ce 89 la sută dintre compatrioţii care se exprimă îi spun că nu îl mai vor, pus şi în situaţia de a se întoarce împotriva acestui vot, e o situaţie în care este un singur cuvânt care să îl califice, acesta", a spus Antonescu într-o emisiune la România TV.

Întrebat ce calificativ îi acordă prim-ministrului Victor Ponta, liderul liberal a precizat că aşteaptă "mai multă forţa" de la acesta.

"Relaţia este aşa cum o ştiţi, o relaţie foarte bună. Neobişnuit de bună pentru doi oameni politici, chiar dacă am fi în acelaşi partid, cu atât mai mult cu cât suntem în partide diferite. (...) Aş vrea, sper, aştept, aş vrea mai multă forţă şi mai multă convingere că 7 milioane de voturi sunt întodeauna, din punct de vedere politic, mai devreme sau mai târziu, mai puternice decât un Parchet, un serviciu", a mai spus liderul PNL.

Antonescu a ţinut să precizeze că premierului nu îi lipseşte forţa, "dar niciodată nu strică mai multă. Forţa ca şi mintea. Nu la domnia sa, în general."

Cerându-i-se un calificativ şi pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, Antonescu a precizat că aceasta "nu este în raza sa de acţiune".

"Nu e în raza mea de acţiune. Am citit tot aşa, pe surse, cam multe lucruri inexacte pe surse, că am luat decizia de a candida în sectorul 6 eu, împotriva domniei sale... Nu, chiar nu. Nu am avut o asemenea preocupare, nu am căutat-o, nu am găsit-o. E dezinteres", a spus Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite