Antonescu: Meleşcanu, de când se ştie, coabitează cu cine vrei şi cu cine nu vrei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-a atacat, la Braşov, pe senatorul Teodor Meleşcanu, care "coabitează, de când se ştie, cu cine vrei şi cu cine nu vrei", pe deputatul Adriana Săftoiu, care "admira răutatea lui Băsescu", cât şi pe Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, "laşi" care "tac mâlc la mitocăniile şefului statului".

"Domnul Meleşcanu ne explică cum se poate coabita cu Băsescu. Hai să nu ne păcălim, că nu suntem toţi diplomaţi. Unii suntem oameni proşti, din popor, eu, de exemplu. Coabitare în sens tehnic, în sens franţuzesc, e una, şi coabitarea pe care ne-o povesteşte domnul într-un interviu, taman acum când murim noi de gât cu Băsescu, e alta. Domnul Meleşcanu şi explică: şi când eram la guvernare, noi ne certam cu Băsescu, era foarte greu, dar până la urmă, găseam soluţiile bune pentru ţară", a spus Antonescu, citat de Mediafax.

El a susţinut că soluţiile găsite atunci ţineau de făcutul unui dosar lui Teodor Atanasiu de către Adriana Săftoiu şi Traian Băsescu şi înlocuirea acestuia la Ministerul Apărării cu Sorin Frunzăverde.

"Făceau dosar doamna Săftoiu cu domnul Băsescu lui Atanasiu. Noi îl retrăgeam pe Atanasiu, ei îl puneau pe Frunzăverde şi găseam soluţia. O umileau pe Norica Nicolai prin toată ţara, batjocorind-o cu dosarul. Venea el şi ni-l dădea pe tavă pe Predoiu. Îl puneam pe Predoiu, se termina criza. În fine, nu-i o glumă asta, asta-i la propriu. Îl înjura domnul preşedinte pe domnul Meleşcanu. El nu se supăra şi coabitarea e gata. Şi nu doresc să coabitez aşa", a mai spus Antonescu.

El a precizat că nu crede că acesta este mesajul pe care trebuie să îl transmită PNL. "Ca un băiat rău şi needucat, o spun foarte clar: domnul Meleşcanu - pentru că asta e profesia, domnule, de diplomat - coabitează de când se ştie cu cine vrei şi cu cine nu vrei. Eu nu coabitez decât cu valorile pe care le-am angajat şi doar pe care le servesc. Ceea ce nu înseamnă, după cum s-a dovedit şi cu prilejul acelei construcţii a guvernului din umbră, că nu preţuiesc virtuţile diplomatice ale domnului Meleşcanu. Dar acum nu e o chestiune de diplomaţie, ci e o chestiune de Ministerul Apărării, ca să spun aşa, adică de război", a spus Antonescu.

Reacţia preşedintelui PNL a venit după ce Meleşcanu a susţinut, într-un interviu, că, după 2012, "coabitarea cu Traian Băsescu nu este imposibilă".


Adriana Săftoiu, "admiratoarea răutăţii lui Băsescu"

Referindu-se la Adrian Săftoiu, Antonescu a spus că nu ştie dacă să se simtă flatat de faptul că ea îl crede mai rău decât Traian Băsescu, arătând că ceva îi spune că aceasta admira, de fapt, această "răutate" a şefului statului.

"O altă colegă poate să se ducă foarte bine la televizor, în cercuri care primesc bine asta, să afirme public că-s mai rău decât Băsescu. Pe Băsescu îl cunoaşte foarte bine - vorbesc de doamna Săftoiu - pe mine mai puţin. Nu ştiu dacă să fiu flatat. Ceva îmi spune că domnia sa admira răutatea asta a lui Băsescu. Mă crede mai rău decât Băsescu - înseamnă că nu-s de colea în ochii dumneaei", a spus Antonescu, potrivit sursei citate.

Liiceanu şi Pleşu "nu au curaj să protesteze"

Atacaţi de Antonescu au fost şi Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, nişte "laşi", care "tac mâlc" şi "nu au curaj să protesteze la mitocăniile cele mai odioase pe care cineva care e şef al statului le face la adresa Istoriei", în legătură cu Regele Mihai.

Liderul PNL i-a criticat pe Liiceanu şi Pleşu în contextul în care a vorbit despre iniţiativa PNL de a-l invita pe Regele Mihai în Parlament, susţinută de PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite