Antonescu: Ne aşteptam ca Băsescu să predice boicotul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că se aştepta ca Traian Băsescu şi PDL să "predice" boicotul referendumului, arătând că încercarea de a ţine acasă susţinătorii lui Băsescu va face ca numărul participanţilor la referendum să consituie "enigma şi cheia" acestei consultări.

Antonescu a precizat, la Digi 24, răspunzând unei întrebări privind prezenţa la referendum, că în condiţii normale peste 55% din cetăţenii cu drept de vot şi-ar fi exprimat opţiunea.

"Nu am nicio îndoială că, în condiţii normale, peste 50%, poate chiar peste 55% din alegătorii români ar fi participat la acest referendum. Mi-e greu acum să răspund la întrebare, pentru că devine din ce în ce mai evident un lucru la care nu aş spune că nu ne aşteptam, şi anume hotărârea ca Traian Băsescu însuşi, foarte probabil, şi, desigur, PDL şi reţeaua sa de susţinere, să predice boicotul acestui referendum, să încerce să ţină susţinătorii lui Traian Băsescu acasă, ceea ce, sigur, va face din numărul de prezenţi la acest referendum enigma şi cheia rezultatului", a spus Antonescu.

El a arătat că Traian Băsescu a invitat cetăţenii cu drept de vot la referendum, în campania sa, fără a crede cu adevărat în acest lucru, notează Mediafax.

"Am remarcat încă de săptămâna trecută că, în vreme ce Traian Băsescu spunea răspicat <<Veniţi la vot>>, prea coerent toate reţelele sale de susţinere din media, din on-line, politice, predicau contrariul. Traian Băsescu nu e la primele afirmaţii hotărâte pe care le face crezând altceva", a spus Antonescu.

El a ridicat problema cvorumului "real" de validare a referendumului, mai mic decât cvorumul birocratic estimat în acest moment.

"Marea noastră problemă este aceea că noi nu suntem într-un cvorum real, ci într-un cvorum birocratic. Marea noastră problemeă este că listele electorale nu au fost actualizate, recensământul şi în consecinţă evidenţa populaţiei nu sunt la zi şi că noi de fapt - nu ştim bine - dar avem undeva între 15 şi 16 milioane de alegători reali în carne şi oase şi avem un cvorum pentru 18 milioane, ceea ce ar putea duce la situaţia dramatică într-un fel ca în realitate chiar jumătate din cetăţenii cu drept de vot să vină să voteze şi votul lor să fie anulat de un cvorum birocratic", a spus Antonescu.

El a adăugat că este inadmisibil ca România să fie o ţară europeană care să nu ştie câţi alegători are cu adevărat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite