Antonescu spune că acuzaţiile de fraude masive la referendum au apărut după vizita lui Gordon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat că subiectul legat de acuzaţiile de fraude masive la referendum a apărut în urma vizitei la Bucureşti a asistentului lui Hillary Clinton, Philip H. Gordon.

 ,,Domnul Gordon a pus problema corect, principial şi - aici nu am avut nimic de comentat - a faptului că deznodământul acestui episod, al acestei crize, să fie unul a cărui legitimitate să nu poată fi pusă la îndoială (...). Evident, am discutat despre votul care s-a dat (...) Ce e de reţinut este că domnul Gordon în această întâlnire nicio secundă nu a pus problema ipotezei unor fraude masive”, a spus Antonescu, precificând faptul că înaintea discuţiei cu oficialul american nu exista în spaţiul public discuţia privind fraudele la referendum. ,,Domnul Băsescu nu denunţase fraude masive”, a spus Antonescu.

Referitor la o declaraţie mai veche potrivit căreia ambasdorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, nu este echidistant, ci este de partea lui Traian Băsescu, Antonescu a precizat că, printre altele, a asistat la discuţiile la care Gitenstein intra ,,în detalii”.

,,Spunea că nu îl interesează motivarea Curţii Constituţionale, ci numai erata”, a spus Antonescu, referindu-se la Gitenstein.

Luni, asistentul lui Hillary Clinton a venit într-o vizită de două zile la Bucureşti, motivul invocat fiind îngrijorarea SUA în legătură cu situaţia politică de la noi. În prima zi, Gordon s-a întâlnit atât cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu, cât şi cu premierul Victor Ponta şi cu Crin Antonescu. Seara, la finalul întâlnirilor, Gordon a declarat că SUA susţin cele 11 puncte redactate de CE la adresa autorităţilor de la Bucureşti, precizând că a auzit ,,ceea ce trebuia” de la oficialii români cu care a discutat şi că va rămâne de văzut dacă vor respecta ce au spus.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe rolul unităţilor de parchet din cadrul Ministerului Public s-au înregistrat peste 500 dosare penale privind desfăşurarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, din data de 29 iulie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite