Antonescu: USL trebuie să-şi asume guvernarea dacă moţiunea trece, iar Victor Ponta să fie premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Realitatea Tv, că USL trebuie să-şi asume guvernarea dacă moţiunea de cenzură trece, iar Victor Ponta ar trebui să fie premier

"A strânge 231 de voturi este greu, dar nu este imposibil şi probabil dinamica acestei săptămâni, vreau să spun dinamica de transfer politic ar putea să ne ofere surprize. Acum să mai precizăm ceva: nu e vorba doar de oameni care au plecat din PDL devenind independenţi sau venind la PNL (care să voteze moţiunea de cenzură, n.r.). E vorba de oameni care rămân în PDL, dar au anunţat că votează moţiunea de cenzură, asemenea senatorului Borza de la Timişoara. Sunt şi astfel de cazuri, care pot să apară. Nu e imposibil, deşi eu văd în continuare că nu e foarte probabil", a comentat liberalul şansele USL de a demite Guvernul.

Antonescu a mai afirmat că USL trebuie să formeze Guvernul dacă Executivul Ungureanu cade. "S-a vehiculat din partea cealaltă ideea că noi nu am dori ca această moţiune de cenzură să treacă. Dorim, şi chiar cel puţin din punctul meu de vedere, dar nu e doar punctul meu de vedere, suntem gata să ne asumăm, dacă această moţiune de cenzură trece, şi responsabilitatea susţinerii unui Guvern până la alegeri deoarece nu are altcineva cine să o facă. Dacă moţiunea trece, numai USL mai poate face o majoritate. De ce să rămână Cabinetul Ungureanu?", a mai spus co-preşedintele USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite