Antonescu: Sistemul PDL a depăşit “monstrous” sistemul PSD din 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că sistemul de abuz şi presiune al PDL a depăşit nivelul promovat de PSD la alegerile din 2004

Liderul liberal a fost întrebat care ar fi diferenţa între sistemul acuzat în 2004 la PSD şi cel acuzat în 2011 la PDL. "Diferenţele există şi am să spun foarte clar că din tot ceea ce discutăm cu primarii noştri - care şi în 2004 se aflau în opoziţie - da, ei s-au confruntat şi în 2004 pe timpul întregii legislaturi şi în momentele alegerilor cu presiuni, cu influenţe, cu tentaţii din partea celor care guvernau atunci. ", afirmat Antonescu.

"Niciodată gradul ameninţărilor nu a ajuns până acolo, niciodată nu s-au închis sau nu s-au deschis dosare - trebuie să o spun - pe timpul PSD-ului. PSD a dus o politică aproape declarată de racolare a primarilor din opoziţie, a şi reuşit în bună măsură. Totuşi, oamenii care au rămas în opoziţie - vorbesc de primarii liberali care cunosc aceste lucruri - nu au fost niciodată ameninţaţi, nu a fost niciodată ameninţată familia lor, sau libertatea lor pe criterii abusive", a adăugat Antonescu.

Liderul PNL a mai spus că în vremea guvernării PSD nu a văzut niciodată un clip electoral difuzat pe un post TV al PSD în ziua alegerilor sau vreun pesedist care să vină şi să spună: "da, dom'le şi ce vrei? am făcut chestia asta, ai vreo problemă?".

De asemenea, Crin Antonescu a spus că nu a văzut în 2004 la PSD să folosească însemnele statului sau ideea că opoziţia trebuie "exterminată" din punct de vedere politic.

"Au fost elemente de dezvoltare în partidul-stat pentru care am făcut opoziţie, dar care au crescut monstruos şi dincolo de această limită în acest moment", a mai afirmat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite