Antonescu: Pivniceru rămâne potrivită pentru funcția de ministru al Justiției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că Mona Pivniceru este independentă politic şi potrivită pentru a ocupa portofoliul Justiţiei în Guvern. El a adăugat că scandalul în care a fost implicată a fost o "operaţiune securistică de provincie".

El a arătat că, dincolo de "această încercare de scandal", Mona Pivniceru rămâne, din punctul lui de vedere, o persoană "foarte nimerită pentru a ocupa portofoliul de justiţie, pentru că este independentă politic, pentru că este calificată şi supercalificată profesional şi este recunoscută în breaslă ca autoritate".

Întrebat dacă o susţine în continuare pe Mona Pivniceru pentru portofoliul de la Justiţie, Antonescu a spus că nu şi-a schimbat cu nimic opţiunea.
"Din punctul meu de vedere, cu cât mai repede, cu atât mai bine. În momentul în care premierul va face această propunere, va dura foarte puţin pentru a fi învestită", a arătat preşedintele interimar.

Crin Antonescu a mărturisit că a sunat-o pe Mona Pivniceru, pentru că a văzut-o foarte afectată de această "anchetă şi încercare de a genera un scandal, fără niciun element în jurul ei", şi pentru a o încuraja şi a-i spune "Wellcome to the club, asta este viaţa politică, astea sunt mizele, astea sunt mijloacele unora şi din astea vor mai fi".

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

Pe ordinea de zi a şedinţe se află şi Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind solicitarea judecătoarei Mona Maria Pivniceru de a se lua act de demisia din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii.

Joi, Mona Pivniceru spunea, pentru gandul.info, că se gândeşte până la 20 august dacă mai acceptă nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei, după ce postul RTV a publicat mai multe imagini cu ea intrând în maşina lui Andrei Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite