Antonescu: Nominalizarea lui Meleşcanu nu e o mândire. Poate fi exclus din partid chiar dacă s-a autosuspendat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, în această seară, că nominalizarea senatorului Teodor Meleşcanu la şefia SIE nu este o mândrie pentru liberali şi a arătat că este posibilă excluderea din partid a unui membru autosuspendat.

"Nu ar trebui să fie nicio mândrie. PNL are destule motive de mândrie, şi în trecut şi în prezent, şi o să aibă şi în viitor, decât acela că mai aruncă Băsescu pe sub gard câte o bucată cuiva", a spus copreședintele USL.

Întrebat dacă un membru autosuspendat poate fi exclus din PNL, el a răspuns afirmativ.

"Cred că orice membru poate fi exclus pentru că în felul acesta ne pomenim, eu ştiu şi mâine, că domnul Băsescu s-a făcut înscriere şi apoi se autosuspendă. (...) Eu cred că sunt lucruri care trebuie privite în faţă. În momentul în care cineva ia o asemenea decizie şi-o asumă, decizia nu are nimic comun cu partidul. Ce face domnul Meleşcanu, de unde iese domnul Meleşcanu la pensie este problema domniei sale, problema PNL este ca toată lumea să ştie că noi nu avem nicio legătură cu această numire. Nu am fost consultaţi, nu am fost de acord. Nu vreau să rămână oamenii cu impresia că în vreme ce noi suntem într-o opoziţie totală la actuala putere, suntem într-un protest parlamentar maxim, nu mai recunoaştem un partener de dialog în actuala putere ne învârtim pe posturi călduţe", a mai afirmat Antonescu.

Preşedintele PNL a apreciat că Mihai-Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu reprezintă "cazuri clasate", deoarece ei nu mai sunt membri ai PNL, deşi doar s-au autosuspendat din partid, relatează Mediafax.

"În ce priveşte miniştri actuali, primul-ministru şi ministrul Justiţiei sunt cazuri de mult clasate pentru că (...) în momentul în care s-a reînregistrat partidul, din partea niciunuia dintre aceştia nu a existat demersul de reînnoire a calităţii sau de prelungire a autosuspendării. Deci ei nu mai sunt membri de multă vreme. În ceea ce-l priveşte pe domnul Cioloş este o altă situaţie. A consultat după ştiinţa mea la vremea aceea partidul. În acest caz (n.r. legat de Teodor Meleşcanu) eu consider că fie şi pentru faptul că un senator care îşi lasă partidul într-un asemenea echilibru politic fără un loc în Parlament merită excluderea. Asta cred eu, ce se va decide vom vedea", a declarat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite