Antonescu: Mihalache, înlocuit la SGG din cauza "declaraţiilor nepotrivite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, că secretarul general adjunt al Guvernului, Dan Mihalache, a fost înlocuit în funcţie din cauza "declaraţiilor nepotrivite" pe care le-a făcut, el arătând că e inacceptabil ca un oficial român să pună la îndoială elemente fundamentale de politică externă

"Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzaţiei nefondate de incompatibilitate, ci a fost înlocuit în urma consultării pe care am avut-o cu premierul, la care a participat şi el, pentru declaraţii nepotrivite - nu antiamericane, nu ştiu de unde a apărut termenul, sper că nu aparţine Guvernului, sper că aparţine comentatorilor", a spus Antonescu.

El a arătat că se referă la "declaraţiile nepotrivite" făcute de Mihalache, subliniind că, din punctul său de vedere, pe care l-a împărtăşit şi premierul Ponta, este inacceptabil ca un oficial al statului român să pună la îndoială elemente fundamentale din politica externă a României.

"Parteneriatul României cu SUA e un pilon fundamental al politicii externe a României, e punctul cardinal al acestei politici, e cea mai importantă realizare a politicii externe a României, împreună cu faptul că suntem membri NATO şi UE. Nimeni din PNL, din USL, nu l-a pus la îndoială, nu le pune în fond nici Dan Mihalache, dar în calitatea sa oficială a făcut o declaraţie nepotrivită, care, în politică, când ai asemenea demnitate, se plătesc. Nu înseamnă că e antiamerican sau că a făcut declaraţii antiamericane", a explicat Antonescu.

El a spus că schimbarea din funcţie a lui Dan Mihalache nu are de-a face nici cu solicitările lui Traian Băsescu, nici cu tema presupusei incompatibilităţi, arătând că decizia a fost luată luni dimineaţă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite