Antonescu: Întreg corpul diplomatic trebuie să explice situaţia din România, încă există „fabulaţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, luni, că a avut în ultimele zile două discuţii cu ministrul de Externe, Andrei Marga, pe subiectul mobilizării diplomaţilor români în sensul explicării situaţiei din România, în legătură cu care „încă se fabulează" în unele publicaţii internaţionale.

„Am avut în intervalul ultimilor două zile două discuţii cu ministrul de Externe şi l-am rugat şi pe domnia sa ca întreg corpul diplomatic al României să-şi facă datoria în sensul de suplimenta efortul de informare în legătură cu situaţia din România", a afirmat Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a susţinut că există încă publicaţii internaţionale care fabulează în ceea ce priveşte situaţia din România. „Ce apare în anumite publicaţii, unele importante, influente, din diferite ţări occidentale, sau chiar din Statele Unite, consideraţii sau comentarii prin care anonimi sau cu identitate prezentată, oficiali ai UE, le fac sunt de natură să ne îngrijoreze - de această dată pe noi - pentru că s-a ajuns foarte departe. Chiar dacă s-au clarificat, le-a clarificat premierul la Bruxelles, le-am clarificat şi eu în intervenţiile mele publice, le-am clarificat în discuţii în detaliu cu ambasadorii celor mai importante ţări, SUA, cele din UE, încă se fabulează. Nu de către aceşti oficiali, dar se fabulează în legătură cu «lovituri de stat», cu «preluarea întregii puteri» de către primul ministru, cu «suspendarea statului de drept în România», cu tot felul de lucruri care nu au nici cea mai mică legătură cu România", a susţinut Antonescu.

Preşedintele interimar a precizat că este de datoria tuturor diplomaţilor români să contracareze foarte repede aceste informaţii şi să informeze oficial, corect şi complet toţi partenerii României în legătură cu situaţia din ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite