Antonescu: Instituţiile trebuie depolitizate, indiferent de Constituţie, fără streaperi şi domnişoare de palmares

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat aseară, la TVR, că orice fel de Lege Fundamentală ar fi adoptată, ar fi făcută degeaba dacă nu se va realiza depolitizarea instituţiilor, cerându-i premierului Emil Boc să nu mai numească  "streaperi, textilişi şi domnişoare de palmares ca directori".

"România în acest moment a atins un grad de politizare maxim, ceea ce e trist, având în vedere că la începutul lui 2005 se mersese măcar din punct de vedere legislativ către o depolitizare care, iată că e esenţială. Orice fel de Constituţie am face, dacă nu vom depolitiza rezonabil structurile administraive degeaba o facem. Ce înseamnă asta domnul prim-ministru, ştiţi? Adică să nu mai puneţi streaperi directori la cultură, să nu mai puneţi textilişti directori la Aeroportul Timişoara, să nu mai puneţi tot felul de domnişoare de palmares mari directoare în România. Cam asta înseamnă depolitizare", a afirmat preşedintele PNL

În replică, premierul Emil Boc le-a propus partenerilor din partide un pact pentru stabilitatea funcţiei publice pentru ca oamenii să nu mai fie înlocuiţi odată cu schimbarea Guvernului.

"Am propus şi propun în continuare partenerilor să stăm la masă şi să semnăm împreună un pact de stabilitate a funcţiei publice în România, unde să stabilim, indiferent cine va veni la putere în România, până la ce palier se schimbă şefii de agenţii sau şefii de servicii de deconcentrate. Îl semnăm şi cine nu respectă răspunde", a spus Boc.

Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a replicat că toţi "mafioţii" pe care premierul i-a făcut directori de deconcentrate ar trebui să răspundă, iar ideea unui pact cu Emil Boc în fruntea Guvernului nu este credibilă.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Marko Bela, s-a declarat de acord cu semnarea unui astfel de pact.

Ponta: Boc va rămâne în istoria constutuţională a României

La rândul său, preşedintele PSD Victor Ponta s-a declarat de acord cu propunerea lui Emil Boc, dar cu o singură condiţie: "domnul prim-ministru să plătească din buzunarul dânsului toate salariile pe care angajaţii pe care i-a dat afară de la Guvern le-au recâştigat în instanţă, să nu le plătim toţi din buzunar".

Ponta s-a referit şi la legislaţia în domeniul deconcentratelor, precizând că "niciodată în 20 de ani un premier, chiar şi dacă ar fi avut studii medii sau n-ar fi fost la şcoală niciodată, n-ar fi adoptat o nouă ordonanţă, OUG 105, cu un conţinut identic cu OUG 37, declarată neconstituţională". "Boc va rămâne în istoria constituţională a României", a adăugat preşedintele PSD.

Emil Boc, Crin Antonescu, Victor Ponta şi Marko Bela au participat aseară, la postul public de televiziune, la o dezbatere pe tema revizuirii Constituţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite