Antonescu: Încercarea PDL de a comasa alegerile ascunde intenţia de a organiza scrutinul în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat că USL nu susţine comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, susţinând că prin această propunere PDL vrea de fapt ca scrutinul să aibă loc de abia în 2013.

"USL respinge sub orice formă încercarea de a amâna alegerile locale. Nu există nici un fel de motiv care să poată justifica această amânare, ea nu generează decât instabilitate şi dezordine ", a spus liderul PNL.

"Suntem împotriva comasării alegerilor de diverse tipuri, în speţă comasării alegerilor locale cu cele parlamentare. Sunt tipuri de alegeri diferite, sunt campanii diferite, sunt mize diferite pentru alegători, iar comasarea, amestecarea lor sub orice pretext - inclusiv cel populist al economiei bugetare - este respinsă categoric de către noi ", a continuat el.

Antonescu a declarat însă că USL ar fi de acord cu organizarea de alegeri anticipate pentru Parlament, sugerând că ar prefera ca votul să nu treneze mai mult de vara lui 2012. "Suntem de acord şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru alegeri anticipate parlamentare cât mai curând: în această toamnă, în primăvara viitoare, în vara viitoare. Noi suntem de bună vreme conduşi de un Guvern care a pierdut în proporţii nemaiîntâlnite încrederea opiniei publice, a alegătorilor, un Guvern care în permanenţă face compromisuri pentru a întreţine o majoritate de la o zi la alta - cu UDMR, cu UNPR şi cu diverşi alţi oameni care nu ştiu foarte bine pe cine mai reprezintă în Parlament ", a continuat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a acuzat că PDL vrea de fapt să nu aibă alegeri de niciun fel în 2012. "Ei sunt cei care au încercat să desfiinţeze actuala structură administrativă a ţării din teama de alegători, ei sunt cei care doresc să comaseze alegerile pentru a evita decontul politic pentru guvernarea lor, ei sunt cei care încearcă să le amâne pentru că, de fapt, în spatele ideii de comasare este în opinia noastră încercarea de a nu mai avea deloc alegeri în 2012. Adică e o încercare de comasare nu în vară, când este sorocul localelor, ci în toamnă, care după aceea, prin legi, ordonanţe sau ce mai pot da aceşti oameni care compun majoritatea, să împingă alegerile spre primăvara lui 2013", a opinat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite