Antonescu: "E normal ca Băsescu să fie nemulţumit de configuraţia politică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că este normal ca şeful statului, Traian Băsescu, să nu fie mulţumit de configuraţia politică din România, având în vedere că aceasta e formată din forţe politice, partide şi oameni împotriva cărora a făcut tot ce a putut, acţionând "ultrapartizan".

"Cred că nu e mulţumit, sigur. E şi normal să nu fie mulţumit pentru că e vorba de forţe politice împotriva cărora a făcut tot ce a putut, e vorba de forţe politice, de partide şi de oameni împotriva cărora a acţionat întotdeauna ultrapartizan. Sigur că nu e mulţumit", a spus Antonescu, comentând faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a declarat nemulţumit de actuala configuraţie politică din România.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat sâmbătă seară, la întâlnirea cu românii din Chicago, că nu îi place situaţia politică actuală, însă sunt realităţi ireversibile, cum ar fi independenţa Justiţiei de partide, pe care guvernul actual nu are cum să le mai dea înapoi până la alegeri.

"Aş vrea să clarific un lucru, să nu credeţi cumva că mie îmi place situaţia politică actuală. Să nu vă gândiţi la asta", a spus Băsescu, întrebat despre schimbarea Guvernului Ungureanu cu cel al Victor Ponta.

De asemenea, întrebat de ce a acceptat ca în noul guvern să fie miniştri care "nu sunt tocmai buni", preşedintele a răspuns râzând că nici miniştrii precedenţi nu au fost mai buni. "Nici ăilalţi nu au fost mult mai buni. Ştiţi, trebuie să fim cinstiţi", a comentat preşedintele, conform mediafax.

Preşedintele a ţinut să explice faptul că Guvernul Ungureanu a căzut în urma unei moţiuni de cenzură, iar Guvernul Ponta a fost instalat pentru că a făcut o nouă majoritate în Parlament.

"Guvernul care era în funcţie şi-a pierdut majoritatea în Parlament şi practic nu mai putea politic să guverneze. A pierdut-o la o moţiune de cenzură. Sigur, deşi nu mă obliga Constituţia, politic şi democratic era să ofer mandatul de premier acelora care au arătat că au o majoritate, liderului majorităţii care a făcut să cadă Guvernul în Parlament. Face parte din jocul democratic, iar noi avem o mare problemă. Că atunci când un guvern care legitim deţine puterea, cu un partid care a câştigat alegerile, între timp şi-a pierdut majoritatea în Parlament, la noi nu poţi să te duci imediat la alegeri anticipate", a mai spus Train Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite