Antonescu: Băsescu face glume de cârciumă, nu politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonesu, liderul PNL  (foto: Alex Policală)
Crin Antonesu, liderul PNL (foto: Alex Policală)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că preşedintele Traian Băsescu nu i-a făcut nicio ofertă serioasă lui Victor Ponta privind funcţia de premier, iar ceea ce face şeful statului acum sunt "glume de cârciumă".

Antonescu a arătat că în manualele de politică scrie că astfel de oferte nu sunt făcute şi anunţate aşa cum a procedat Traian Băsescu.

"Asemenea lucruri nu se povestesc după cinci săptămâni şi la o săptămână după ce preşedintele a spus şi că dacă am câştiga alegerile nu i-ar da mandatul lui Ponta. Astea sunt glume de cârciumă şi eu încerc să discutăm despre politică", a spus Antonescu, înaintea şedinţei Biroului Politic Central (BPC) al PNL.

De asemenea, el a subliniat că preşedintele Băsescu nu a făcut la consultările cu PNL nicio ofertă serioasă privind funcţia de prim-ministru pentru Ponta.

"Asta scrie în manualele de politică, manualele de comunicare politică. Ştie toată lumea că dacă ar fi fost o ofertă serioasă preşedintele ar fi formulat-o şi vă rog să consultaţi stenograma. Nu a formulat nicio secundă o astfel de ipoteză. Preşedintele ar fi trebuit să anunţe la sfârşitul negocierilor acest lucru oficial, ca să ştie lumea ce a propus USL şi USL nu a vrut", a argumentat liderul PNL.

Totodată, el a arătat că toată această discuţie despre "oferta" lui Traian Băsescu nu poate continua decât "în termeni umoristici".

"Dacă vreţi să ne distrăm, în termeni umoristici mai discutăm. Însă ca de acum încolo trei săptămâni să vorbim despre acest lucru penibil, nu cu mine", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la B1 TV, că, după demisia lui Emil Boc din funcţia de premier, el i-a oferit liderului PSD Victor Ponta mandatul de prim-ministru, însă a fost refuzat de USL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite