Antonescu: Actuala putere dă târcoale PNL şi PSD, în speranţa că unul dintre aceste partide va trăda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat, astăzi, că actuala putere "dă târcoale" liberalilor şi social-democraţilor, "în speranţa că unul dintre aceste partide va trăda" USL pentru a salva PDL, susţinând că liderii democrat-liberali "încearcă să întreţină iluzia că cineva s-ar mai compromite cu ei".

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, cum comentează afirmaţia prim-vicepreşedintelui PDL Teodor Baconschi care a spus că are încredere că lideri puternici şi cu experienţă din PNL "se vor elibera", Crin Antonescu a catalogat drept "jenantă" atitudinea PDL care "dă târcoale" celor două mari formaţiuni din USL, în speranţa că una dintre ele "va trăda".

"Actuala putere nu doreşte să vorbească decât despre cine cu cine se va alia şi spun că este jenant că de fiecare dată, deşi au primit răspunsuri categorice şi din partea PSD, şi din partea PNL, tot dau târcoale în speranţa că unul din aceste partide va trăda o înţelegere sau această construcţie, care este făcută nu pentru noi, ci pentru milioane de oameni, şi că va salva PDL indiferent de rezultatul alegerilor. Aceşti oameni (...) încearcă să întreţină iluzia că cineva dintre noi s-ar mai putea compromite cu ei, încearcă să întreţină iluzia că deciziile politice au fost luate doar de mine, în PNL, doar de Victor Ponta în PSD, lucru care cred că este vizibil neadevărat", a spus Antonescu.

Întrebat dacă se aşteaptă ca şi alţi lideri ai PNL să accepte diverse funcţii propuse de actuala putere, aşa cum a făcut Teodor Meleşcanu, preşedintele PNL a spus că Meleşcanu, "nu întâmplător", nu făcea parte din conducerea PNL şi că niciunul dintre liderii "oficiali, reprezentativi, mandataţi şi legitimi" ai partidului nu va proceda ca actualul şef al SIE.

"Liderii PNL la nivel central sunt membrii Biroului Politic Central sau ai Consiliului Naţional Executiv care reuneşte în afară de membrii BPC, preşedinţii tuturor organizaţiilor. Fără îndoială că domnul Meleşcanu, personaj cunoscut, cu notorietate, cu apreciere în bună parte, era un personaj politic important. Dar, în sensul în care vorbesc eu, domnul Meleşcanu nu făcea parte din conducerea PNL şi nu întâmplător nu făcea parte, aşa încât niciunul dintre liderii oficiali şi reprezentativi, mandataţi, legitimi ai PNL, în urma ultimului Congres, nu a trădat şi nu va trăda. Niciunul", a mai spus Antonescu.

Prim-vicepreşedintele PDL Teodor Baconschi a declarat vineri la RFI că are dorinţa, dar şi "presentimentul" că "liberalii români" vor reveni într-o construcţie de centru-dreapta, el apreciind că oamenii de bun simţ din PNL vor lua decizii majore, pentru că nu-şi pot lega destinul politic de stânga.

Baconschi a declarat că refuzul preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a introduce în Statutul partidului interdicţia colaborării cu PDL "nu e o probă de generozitate, ci de minimă raţiune".

"În definitiv, de ce ar pune un partid democratic în propriul statut interdicţia de a colabora politic cu un alt partid democratic?", a adăugat prim-vicepreşedintele democrat-liberal.

Baconschi speră că PNL îşi va întoarce faţa spre PDL: "Am şi dorinţa şi presentimentul de a-i vedea pe liberalii români reveniţi într-o construcţie coerentă de centru-dreapta. Sigur că internaţionala liberală din care fac parte alunecă tot mai mult spre stânga, dar locul PNL nu este alături de PSD şi orice om de bun simţ care a urmărit politica românească după comunism ştie acest lucru. Cred că sunt mulţi oameni de bun simţ în PNL şi cred că aceştia vor lua decizii majore, pentru că nu-şi pot lega destinul politic de stânga".

Totodată, democrat-liberalul a menţionat că are încredere în liderii puternici, cu experienţă, din PNL, care "se vor elibera".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite