Antonescu: "Mi se pare foarte mare probabilitatea ca Laura Codruţa Kovesi să devină şef DNA Bucureşti"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbãtã searã la Antena 3 cã i se pare foarte mare probabilitatea ca Laura Codruţa Kovesi sã devinã şef al DNA, adãugând cã nu înţelege de ce premierul Victor Ponta a acceptat ca aceasta sã plece într-o funcţie oficialã la Bruxelles.

'Mi se pare cã probabilitatea ca doamna Kovesi sã devinã şef al DNA este foarte mare. Sper sã nu se întâmple asta. Nu-l pot înţelege pe Victor Ponta (n.r. - cã a acceptat ca fostul procuror general al României sã plece la Bruxelles pe un post al statului român). Dacã am spus foarte clar cã, din punctul nostru de vedere, doamna Kovesi, în fruntea Parchetului General, cel puţin în perioada de dupã referendum, a acţionat în mod partizan politic, am spus-o aşa de tare încât domnul Ponta a mers pânã la a face autodenunţ la Parchet, simbolic, nu pot fi de acord cu decizia luatã', a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a adãugat cã, pe de altã parte, nu are ce sã facã, pentru cã decizia în legãturã cu Kovesi aparţine unui ministru al Justiţiei pe care partidul pe care îl conduce l-a propus.

'Am decis cã voi respecta toate deciziile pe care le ia ministrul Justiţiei, cã ele nu sunt atinse de nicio recomandare, nemulţumire. Pesemne doamna Pivniceru are raţiunile sale, nu pot fi însã de acord cu ea', a spus Antonescu.

În opinia sa, atât premierul, cât şi ministrul Justiţiei sunt 'sub nişte presiuni din partea unor birocraţi de la Bruxelles, care cam duc de râpã Europa, în vreme ce urecheazã România'.

Fostul procuror general al României Laura Codruţa Kovesi a fost detaşatã la Ministerul Afacerilor Externe pentru o perioadã de trei ani începând cu data de 3 octombrie, urmând a ocupa funcţia de înalt reprezentant la misiunea României la Bruxelles pe probleme de justiţie şi luptã anticorupţie.

Detaşarea fostului procuror general a fost solicitatã de MAE şi s-a dispus pe o perioadã de trei ani.

Kovesi şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite