Antonescu: "Ambasadorul SUA este un partizan al lui Traian Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Ambasadorul SUA în România este "un partizan al lui Traian Băsescu", dar această remarca nu este "un atac la SUA sau chiar la domnul Gittenstein", consideră preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalul a declarat, în această seară, că "Ambasadorul este un partizan al lui Traian Băsescu, o fi având motivele domniei-sale, să nu afirm asta. Şi nu este un atac la SUA sau la domnul Gittenstein, ţin să o spun".

Referindu-se la mesajele pe care le-a primit din partea Administraţiei americane în perioada interimatului, Antonescu a menţionat, la Antena 3, că "americanii au fost mai atenţi şi cu informaţia, şi cu atitudinea"decât oficialii UE.

"Aş spune că americanii au fost mai atenţi şi cu informaţia, şi cu atitudinea decât domnul Barroso, sau doamna Reding şi, din păcate, doamna Merkel", a susţinut Antonescu.

În plus, Antonescu a calificat drept inacceptabilă orice intervenție directă, care ține de legislația națională, a președintelui Comisiei Europene în problemele României.

"Oricât ar fi el de președinte al Comisiei Europene, nu este normal să-l cheme pe un prim ministru al unei țări din UE și să-i dicteze 11 puncte de asemenea natur, despre cum să fie o lege în România, câta vreme nu era vorba de un conflict cu legislația europeană", a declarat liberalul, cu referire la condițiile pe care Victor Ponta s-a angajat să le respecte, în fața lui Manuel Barosso, privind referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite