Antonescu e sigur pe victoria USL în peste jumătate din judeţele şi municipiile ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, vineri seară, că USL este sigură de victorie la alegerile locale în peste jumătate dintre judeţele ţării, în vreme ce în unele zone, cum ar fi Neamţ, Suceava, Cluj sau Prahova, PDL "încă îşi face de cap ca în codru", ceea ce reprezintă "o problemă" a USL.

"Există multe judeţe, peste jumătate judeţe şi municipii ale ţării unde victoria USL este categorică, să vedem proporţiile scorului. Şi există câteva locuri unde bătălia este echilibrată, este importantă, este foarte semnificativă, cum ar fi şi Prahova, cum ar fi municipiul Ploieşti, cum ar fi Clujul", a spus Antonescu, la Câmpina.

Liderul liberal a mai afirmat că la nivel naţional există încă unele zone în care "chiar dacă s-a schimbat guvernarea", membrii fostului partid de guvernământ "încă îşi fac de cap ca-n codru".

"Asistăm la un fenomen care este fără precedent şi care, deocamdată, cred că este cel mai semnificativ în această campanie electorală: s-a dat pierdut, cineva a şterpelit partidul de guvernământ până acum două săptămâni. A dispărut PDL-ul. Sunt noi nouţi, sunt verzi. Există câteva locuri în care confruntarea va fi mai echilibrată şi, deci, mai interesantă. Nu există niciun loc unde PDL să fie sigur de victorie. Sigur că au încă nişte zone în care, chiar dacă s-a schimbat guvernarea, şi asta este o problemă a noastră, sper să o rezolve cei care guvernează, încă îşi fac de cap ca în codru: judeţul Neamţ, judeţul Suceava, pe aici (în Prahova - n.r). Dar nu cred că există vreun loc unde să poate spune acum că sunt câştigători sigur", a spus Antonescu.

În ceea ce priveşte primarii care au fost membri PDL şi care acum candidează sub sigla USL, Crin Antonescu a spus că "nu toţi primarii care au dat târcoale au fost primiţi, au fost asumaţi" de formaţiunile politice din USL, "ci numai unii".

În acest context, Antonescu a spus că "este dreptul" primarilor de a-şi schimba opţiunea şi apartenenţa politică pe final de mandat.

"Este dreptul lor să facă la sfârşitul mandatului această opţiune, este dreptul lor să vină în faţa electoratului şi să spună că şi-au schimbat opţiunea. E oricum mai corect decât tot ce s-a întâmplat când era UNPR în floare şi racola cu sprijinul autorităţilor de stat portocalii primari în plin mandat, la jumătatea mandatului sau chiar mai devreme şi este o situaţie pe care electoratul are prilejul să o judece şi să o taxeze pentru două săptămâni", a precizat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite