Antonescu: USL nu va negocia modificarea Constituţiei pentru demisia preşedintelui. Săptămâna asta putem depune şi vota cererea de suspendare a lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copreședintele USL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în această săptămână, în cadrul sesiunii extraordinare a Parlamentului, USL ar putea depune şi chiar vota cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. În schimb, președintele PNL a ținut să menționeze că Uniunea Social Liberală nu va accepta propunerea de demisie a preşedintelui Traian Băsescu care este condiţionată de modificarea Constitu

Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3 dacă USL va depune cerere de suspendare săptămâna asta pentru preşedintele României.

"Da, eu cred că putem să o şi votăm săptămâna asta", a răspuns Antonescu.

Cât despre demisa condiționată a lui Traian Băsescu, Crin Antonescu a precizat că USL nu va accepta această propunere

„Nu vorbim de demisii condiţionate. Ponta a propus cu totul altceva, fără condiţii de genul acesta. Dar vedeţi nu era o demisie pur şi simplu pe care i-a dat-o lui Ponta. (...) Eu am spus-o şi nu am obiceiul şi niciun motiv să îmi schimb poziţia că, nu tranzacţionez conformaţia unei Constituţii care este documentul fundamental al vieţii politice al acestei ţării de demisia lui Băsescu sau lui Popescu. (...) Nu cu asta cu Constituţia. Ne dorim forte mulţi în ţara asta ca domnul Băsescu să plece, să normalizăm cumva raporturile, să avem instituţia şi omul potrivit acolo, ce ar însemna? Să ne apucăm repede repede, într-o săptămână să facem Constituţia sub dictarea lui Traian Băsescu, numai şi numai ca să îl determinăm să demisioneze. Asta este un circ. Nu se face aşa Constituţia unei ţări", a explicat Antonescu.

Liderul USL a subliniat că preşedintele Traian Băsescu nu are niciun drept să aibă revendicări şi a punctat că USL nu va modifica „documentul fundamental al vieţii politice" pentru o demisie a şefului statului. „El nu are niciun drept, el nu este sindicat, nu e grup de protestatari, nu este segment social să aibă el revendicări. Domnia sa are nişte drepturi, nişte prerogative, obligaţii în calitate de preşedinte al României. Nu are niciun drept, nici măcar de iniţiativă în materie de Constituţie a României. (...) Când vom vorbi de Constituţie, normal că vom negocia, cu celelalte grupuri parlamentare, cu liderii politici, dar nu acum să negociez Constituţia pentru o demisie a preşedintelui. Noi nu vrem nici de la Curtea Constituţională, nici de la Traian Băsescu decât să permită să se petreacă un lucru perfect constituţional şi perfect democratic. Să vină cetăţenii români şi să pună capăt acestei nebunii de opt ani şi să spună 'Domnule rămâne Băsescu, face el cum îl taie capul, el este şeful şefilor statului, pune Guvern, se duce la Bruxelles, o trage de nas pe doamna Andronescu, îi dă un picior în fund lui Andrei Marga, face el ce vrea şi voi plecaţi acasă' şi noi plecăm acasă sau cetăţenii să spună 'Gata. Nu mai putem, am înnebunit, avem o Constituţie, hai să intrăm în normal cu un preşedinte cu prerogativele lui, cu Guvern, cu Parlament, cu tot' ", a conchis Antonescu.

Crin Antonescu a întărit faptul că USL îşi doreşte un stat care să funcţioneze şi să guverneze şi a explicat că nimeni nu-i va împiedica să aibă rezultatul scontat.

„Asta vrem şi de la asta nu ne va împiedica nici Curtea Constituţională, nici domnul Zegrean, nici doamna Kovesi, nici nimeni. Sau cel puţin eu sunt hotărât să nu mă las împiedicat", a susţinut acesta. Totodată, copreşedintele USL a precizat că în mapa roşie pe care i-a dat-o preşedintele Traian Băsescu premierul Victor Ponta putea fi orice, mai puţin demisia din funcţie. „Vă pot asigura că Traian Băsescu nu va demisiona. Nu acum şi nu la propunerea asta. (...) Băsescu putea pune acolo orice hârtie, mai puţin demisia. Cine ştie ce alt şantaj, ce alt dosărel, cine ştie ce altă măgărie, dar demisia lui niciodată", a precizat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite