Barbu: Antonescu a dat semnalul destrămării USL. Decizia CC va fi actul de divorţ dintre PSD şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, miercuri, că liderul PNL Crin Antonescu "a dat semnalul destrămării USL" şi că discursul acestuia demonstrează că zilele acestei alianţe sunt numărate, iar decizia Curţii Constituţionale va însemna "actul de divorţ" dintre PSD şi PNL.

"Crin Antonescu a dat aseară semnalul destrămării USL. Este evident că Victor Ponta a ales să se despartă de Crin Antonescu în ultimul ceas al loviturii de stat. Demisia lui Ioan Rus şi decizia lui Ponta de a anula minirecensământul ilegal au fost două decizii care arată că PSD nu mai este dispus să încalce legea pentru a-l menţine pe Crin Antonescu ilegitim şi ilegal la Cotroceni. Crin Antonescu a fost imediat chemat de Voiculescu la Antena 3 pentru a declanşa atacul la Victor Ponta", a declarat Sulfina Barbu.

Ea crede că aceasta este singura explicaţie reală "pentru atacul furibund şi disperat lansat marţi seară de Crin Antonescu împotriva tuturor celor care nu mai sunt dispuşi să distrugă credibilitatea României pentru a-i prelungi interimarul la Cotroceni".

"Discursul lui Crin Antonescu demonstrează că zilele alianţei USL sunt numărate, iar decizia Curţii Constituţionale va însemna actul de divorţ dintre PSD şi PNL", a apreciat Sulfina Barbu.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că a observat că Guvernul a dat dovadă de "timiditate şi ezitare" în chestiunea listelor pentru referendumul din 29 iulie, afirmând că premierul Victor Ponta pare "ameninţat şi intimidat" în ultimele zile.

Antonescu a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că a observat în cazul Guvernului "timiditate, ezitare, confuzie" în ultima perioadă.

"E nevoie ca instituţiile să nu se lase intimidate, şi aici mă refer în primul rând la Guvern, care a dat senzaţia - trebuie să o spun - unor anumite timidităţi şi anumitor ezitări (...) Guvernul trebuie să ia toate măsurile pentru ca propriile sale instituţii să nu se lase intimidate şi pentru ca toţi cetăţenii acestei ţări să fie apăraţi în faţa ameninţărilor şi intimidărilor la care Traian Băsescu, situat practic în afara legii şi în afara răspunderii ca oficialitate, recurge. Asta cred că trebuie să facă Guvernul", a susţinut Antonescu.

Totodată, el a explicat că Executivul nu trebuie să organizeze vreun "mini-recensământ", ci să aibă "acţiuni hotărâte", în baza legilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite