Antonescu: Suspendarea preşedintelui Băsescu nu este o urgenţă pentru mine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu
Crin Antonescu

Invitat la Realitatea TV, preşedintele liberal Crin Antonescu a declarat, marţi seara, că înlăturarea lui Traian Băsescu de la Cotroceni nu este "o urgenţă" pentru el, arătând că în acest moment USL trebuie să se concentreze pe guvernare şi pe campania electorală pentru alegerile locale.

"S-a povestit că ar fi asta o urgenţă pentru mine personal, ca potenţial candidat al USL. Nu este niciun fel de urgenţă, urgenţa pentru mine este aceeaşi pentru noi toţi: să ducem această guvernare, să ajungem în toamnă să facem alegeri parlamentare, să avem o majoritate parlamentară consolidată, să ne facem programul. (...) Nu am eu sau PNL o obsesie în legătură cu debarcarea preşedintelui Traian Băsescu, (...) dorinţa este la fel de puternică şi la PSD şi la PC", a spus Antonescu.

Antonescu a mai spus că " dorința de a avea un nou președinte este în egală măsură a PNL-ului cu a PSD-ului și PC-ului, vă garantez asta".

Co-preşedintele USL spune că în ultimii ani a avut loc "o prezidenţializare neconformă cu Constituţia a regimului politic din România".

"În acest moment nu ne ocupăm cu demersuri concrete de suspendare, ceea ce înseamnă procedură parlamentară", a subliniat liderul PNL.

El a ţinut să menţioneze că, în prezent, USL duce "două bătălii foarte grele": guvernarea şi campania electorală pentru alegerile locale.

În urmă cu câteva zile, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a susţinut că Crin Antonescu nu va candida la alegerile prezidenţiale, programate pentru 2014. "Ştie domnul Antonescu că nu va mai fi nici măcar candidat la preşedinţie, nu preşedinte al României în 2014", a spus acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite