Crin Antonescu: PSD şi PNL sunt unite de "regimul Băsescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat dacă relaţia dintre PSD şi PNL s-a mai dezgheţat, Crin Antonescu a spus că nu este vorba despre o amiciţie, cele două partide fiind unite de "regimul Băsescu".

"Sunt două partide care nu au fost foarte aproape politic. Ne-a apropiat regimul Băsescu, cu guvernarea sa catastrofală şi asta ne obligă la o anumită apropiere. E vorba de un anumit tip de responsabilitate cu care suntem datori populaţiei", a explicat Crin Antonescu la Realitatea TV.

Cu toate acestea, preşedintele PNL a criticat opţiunea PSD de a intra la guvernare doar după alegerile anticipate sau de a aştepta până în octombrie cu cu moţiunea de cenzură.

Antonescu a arătat cum vede el paşii moţiunii de cenzură. "Obiectivul comun este să se găsească o formulă prin care să se construiască o majoritate pe o nouă ipoteză de guvernare, care să determine căderea guvernului Boc, iar apoi un guvern cu o durată de viaţă probabil provizorie. Cu această majoritate ne prezentăm la Cotroceni şi aşteptăm ca Băsescu să-i dea curs. Dacă PSD nu doreşte să participe la construirea unei atfel de majorităţi, aşteptând alegerile anticipate, atunci e foarte clar că Băsescu va încerca o nouă combinaţie, având toată libertatea din partea PSD", a adăugat Antonescu.

De altfel, el a confirmat că liderii celor două partide se vor întâlni miercuri. "Există o agendă politică. E normal să o examinăm la început de sesiune parlamentară. Se va discuta şi probabil despre moţiunea de cenzură şi ce putem face împreună la guvernarea României. Este o întâlnire între reprezentanţii celor trei partide care se află astăzi în opoziţie în Parlamentul României”, a declarat Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite