Antonescu: PDL-ul are interesul de a opera cu bani pe care îi poate dijmui, nu cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a explicat, la Realitatea TV, cum ar creşte el indicele de absorbţie a fondurilor europene, de la 5%, cât este în prezent, la 35-40%, spre exemplu.

"Absorbim fonduri europene aşa cum se absorb ele: pe nişte proiecte credibile, aduşi banii şi puşi în lucru. De ce nu se face acest lucru? Actualul aparat guvernamental nu are oameni capabili să elaboreze astfel de proiecte? Eu nu cred! Proiectele există, le fac cei din administraţia locală.

Doar că nu există interesul în raport cu aceşti bani. Guvernanţii actuali au interesul să opereze cu bani pe care îi pot dijmui. Cu fonduri europene, mai greu.

Deci aş face aceste lucruri dacă aş fi eu, PNL la guvernare, aducând nişte oameni în fruntea ministerelor, în structurile de decizie, dedicaţi serviciului public cu adevărat şi care operează, aşa cum scrie la carte, absorbţia de fonduri europene", a spus Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Preşedintele PNL a mai declarat că formaţiunea politica pe care o conduce este pregatită să-şi asume responsabilitatea guvernării chiar şi înaintea unor eventuale alegeri, avertizând că prezenţa la putere a PDL până în 2012 ar fi extrem de costisitoare pentru ţară.

"PNL-ul caută şi e dispus să găsească orice formulă care să pună capăt acestei guvernări acum sau cât mai repede, nu în 2012. Că asta înseamnă răsturnarea guvernului, suspendarea preşedintelui, dacă altfel  nu se poate, da, analizăm aceste lucruri", a explicat Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite