Antonescu: Dacă Băsescu promulgă Legea Educaţiei, declanşăm procedura de suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu a declarat că moţiunea va rămâne fără obiect dacă judecătorii de la CCR resping legea Educaţiei
Crin Antonescu a declarat că moţiunea va rămâne fără obiect dacă judecătorii de la CCR resping legea Educaţiei

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu va promulga Legea Educaţiei, despre care Curtea Constituţională a spus că nu-şi găseşte motivare, partidul său va declanşa procedura de suspendare.

Motivarea CC pe Legea Educaţiei: Guvernul a declanşat un conflict juridic/ Boc: Mergem mai departe cu asumarea răspunderii

Ca răspuns la publicarea motivării CCR, premierul Emil Boc a declarat că va continua procedura de angajare a răspunderii pe Legea Educaţiei. Crin Antonescu a criticat poziţia premierului, adăugând că în spatele acţiunilor acestuia nu se află altceva decât voinţa preşedintelui Băsescu.

"Într-un stat de tip democratic, domnul Emil Boc, în calitate de prim ministru, susţine că nu contează ce spune instituţia abilitată de lege şi de Constituţie să se pronunţe, el face cum vrea partidul.

Dacă el va continua să socotească răspunderea drept angajată, şi această lege drept intrată în vigoare, e echivalent cu o adevărată lovitură de stat. Nerespectarea unei decizii clare şi explicite, echivalează cu anularea statului de drept", a spus Crin Antonescu, la Realitatea TV.

Liderul PNL a exclus posibilitatea iniţierii unei moţiuni de cenzură împotriva unei angajări de răspundere, în contextul în care Curtea o interzice.

"Asta ar însemna să recunoaştem asumarea ca viabilă şi nu cred că e cazul să facem asta. Nu se poate continua să facem angajarea, că aşa ne spune Curtea. Ultima instanţă e preşedintele, căruia îi vom cere să nu promulge legea.

Premierul va angaja răspunderea şi o va trimite la promulgare. Noi îi vom spune preşedintelui foarte clar: Nu promulgaţi această lege că altfel vă aflaţi, ca şi Emil Boc, în afara Constituţiei, şi declanşăm procedura de suspendare. Şi eu cred că preşedintele nu o va promulga", a menţionat Antonescu.

Şeful PNL a vorbit şi despre decizia de a nu participa la întâlnirea cu coaliţia de guvernare, la care a fost invitat de liderul PDL, premierul Emil Boc.

"Indiferent care e motivul acestei invitaţii, nu ne vom duce. I-am comunicat şi premierului. Noi am lansat o invitaţie către toate partidele parlamentare legitime, la discuţie pe teme de actualitate. Din câte ştiu, şi-au anunţat disponibilitatea de a participa luni, toate partidele, cu excepţia PDL. În schimb, a făcut această invitaţie, de neacceptat, pentru că noi nu avem ce căuta la Guvern, la o reuniune a coaliţiei de Guvernare. Noi nu facem şi nu vom face parte niciodată  din această coaliţie de guvernare. Dacă era vorba de o întâlnire Putere-Opoziţie, atunci nu suntem noi în Opoziţie, trebuie să discute şi cu celelalte partide şi, dacă va fi cazul, vom avea o întâlnire", a explicat Crin Antonescu.

Citiţi şi:

Antonescu: Nu ne întâlnim cu cei din Coaliţie, nu suntem parte şi nici nu vrem să devenim

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite