Antonescu: Dacă Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni, că, dacă preşedintele Traian Băsescu va reveni la Palatul Cotroceni prin invalidarea referendumului, se va retrage din viaţa politică, dar că, în opinia sa, la vot se vor prezenta 50% plus 1 dintre români.

"Dacă referendumul este invalidat, preşedintele este restabilit în funcţiile sale. Domnul Băsescu ne-a spus, ieri, clar, că îl interesează doar aspectul legal, nu cel de legitimitate sau moralitate politică. Domnia sa, cu zero voturi pentru şi 9 milioane şi ceva împotrivă, revine la Cotroceni liniştit şi vrea să coabiteze", a declarat Antonescu, la TVR 1.

El a ţinut să precizeze că nu crede că Traian Băsescu va reveni la Cotroceni.

Potrivit preşedintelui interimar, anunţul său din Parlament, privind retragerea din viaţa politică, dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni după referendumul de demitere, a stârnit discuţii. "Sigur, că aveam în vedere o accepţiune cinstită, politic", a adăugat el, acuzându-i pe partizanii lui Traian Băsescu şi pe preşedintele suspendat că doresc nu doar revenirea la Cotroceni, ci şi să scape de el.

"Eu nu negociez şi nici nu las loc la interpretări. Dacă domnul Băsescu revine cu zero voturi la Cotroceni, eu mă retrag din viaţa politică", a spus Antonescu.

În opinia sa, consecinţele unei reveniri a lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni ar fi "dramatice".

"Ceea ce ce nu iau în calcul partenerii noştri, care doresc, să o spunem cinstit, o anumită soluţie acestui referendum, este că într-o ţară care şi aşa are probleme sociale de amploarea României, în care, la minus 20 de grade, s-a protestat în stradă (..) care va fi gradul de frustrare atunci când, după un referendum în care milioane de oameni vor o schimbare, ea nu se produce", a mai susţinut Crin Antonescu.

Preşedintele interimar a adăugat că este "destul de încrezător că la aceste alegeri vor veni 50% plus 1" dintre cei înscrişi în listele electorale, apreciind că îndoielile privind atingerea acestei cifre nu ţin de apetitul românilor, întrucât la alegerile locale a fost o prezenţă de 56%, scrie Mediafax.

"Cred că o dată legiferat aşa referendumul, Traian Băsescu va contrazice ceea ce a spus şi ieri şi alaltăieri şi va face apel la partizanii săi să nu participe la vot, în speranţa că nu se va face cvorumul de prezenţă", a mai spus Antonescu, arătând că susţinătorii lui Traian Băsescu nu sunt "foarte mulţi, în evaluarea sa şi a tuturor sondajelor".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite