Antal Arpad(UDMR): Dacă PCM va susține și după alegeri că maghiarilor le trebuie mai mult decât autonomie, e demn de luat în seamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a subliniat că dacă liderul PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, va susține și după alegeri că maghiarii „ar putea dori mai mult decât autonomie", acesta merită o atenție sporită.

„Să vedem însă ce va spune domnul Kulcsar pe 11 iunie, iar, dacă spune acelaşi lucru, merită o atenţie sporită, dar, cu siguranţă, această situaţie în care noi (reprezentanţii comunităţii maghiare - n.r.) suntem aruncaţi în opoziţie şi paralel se încearcă să ni se ia nişte drepturi deja câştigate, acest lucru radicalizează discursul, şi al nostru, şi al celorlalţi, şi mă surprinde că mai sunt unii care sunt surpinşi de acest lucru", a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe consideră că este o axiomă politică faptul că, în momentul în care politicienii maghiari nu găsesc parteneri de dialog în promovarea drepturilor comunităţii maghiare, devin mai radicali.

„Este, dacă vreţi, o axiomă politică: în momentul în care nu mai eşti la guvernare, devii mai radical pentru că noi (UDMR - n.r.) dorim ceva, toată lumea ştie ce dorim, şi anume autonomia Ţinutului Secuiesc, şi în campanie electorală, şi după campanie electorală, deci aici nu există nicio diferenţă. Nu dorim independenţa Ţinutului Secuiesc, nici în campania electorală şi nici după campania electorală.

Nu dorim nimic care ar afecta siguranţa naţională a acestui stat, care ar afecta integritatea teritorială a României, însă, într-adevăr, în ceea ce priveşte mijloacele prin care luptăm, s-ar putea să difere de la o perioadă la alta, pentru că în cazul în care nu găsim parteneri de dialog în promovarea drepturilor noastre, vom deveni mai radicali, dar şi asta este o axiomă politică, nu ştiu de ce suprinde pe cineva acest lucru", a conchis Antal Arpad.

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, declara, luni, referitor la faptul că preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, i-au adresat o scrisoare preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, în care apreciază că ar fi "utilă" amânarea vizitei acestuia "pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale", că Parlamentul României nu îi poate interzice lui Kover să meargă în Transilvania.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite