Angajaţii BNR revin la salariile anterioare reducerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul va aproba astăzi o ordonanţă de urgenţă prin care va readuce salariile angajaţilor BNR la nivelul anterior reducerii cu 25%.

Ordonanţa modifică astfel legea privind unele măsuri pentru restabilirea echilibrului bugetar, pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea la începutul lunii iunie. Astfel, potrivit legii, prevederile de reducerea salarială cu 25% se aplicau şi personalului din cadrul Băncii Naţionale a României, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private şi Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Guvernul va reanaliza astăzi acestă măsură şi îi va scoate pe angajaţii BNR de pe lista celor cu salarii reduse. Astfel, în iulie aceştia au avut salariul redus cu 25%, dar vor reveni acum la venitul iniţial”, au declarat surse guvernamentale.

Măsura luată de Guvern în cazul BNR a fost criticată în iunie de oficialii Comisiei Europene. Aceştia au trimis Executivului o scrisoare în care îşi declarau nemulţumirea faţă de modul ilegal în care Statul român incearcă să-şi remedieze problema deficitului public, tăind salariile angajaţilor Băncii Centrale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite