Andronescu îşi ia ordinul înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andronescu îşi  ia ordinul înapoi
Andronescu îşi ia ordinul înapoi

Pentru a rămâne în continuare în Guvern, ministrul Educaţiei va modifica ordinul care l-a supărat pe premierul Emil Boc.  Ecaterina Andronescu a renunţat la decizia privind numirea directorilor de şcoli, după ce primul-ministru i-a repetat că riscă remanierea.

Andronescu a anunţat, în reuniunea de ieri a social-democraţilor, că nu va aplica ordinul de numire a directorilor de şcoli, salvându-şi astfel fotoliul de ministru. „Elaborăm metodologia de aplicare a noii legi. Dacă aplicăm noua lege, ordinul nu mai are sens, dar vom lucra pe noua lege care înseamnă concurs pentru directori“, a adăugat ea, la finalul discuţiilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a precizat şi el că, în urma discuţiilor avute în coaliţie şi în forul de conducere al partidului, s-a decis ca ministrul Educaţiei să modifice acest ordin. Duvăz a ţinut să menţioneze că  ordinul privind directorii de şcoli aflaţi în funcţie fără să fi dat concurs nu a produs efecte deoarece nu a fost aplicat.

Ordinul sau funcţia

Vicepreşedintele social-democraţilor, Gheorghe Nichita, a explicat că în şedinţa comună a PSD şi PDL s-a stabilit ca, până la sfârşitul săptămânii, să fie finalizate normele metodologice cu privire la organizarea concursurilor pentru funcţiile de directori de şcoli, în acel moment ordinul devenind „caduc şi putând fi revocat“.

Ministrul Educaţiei renunţă la ordinul care a încordat şi mai mult relaţiille deloc relaxate din coaliţie, după ce premierul Emil Boc a avertizat-o că e în pericol să fie remaniată. Primul-ministru şi-a reafirmat, ieri, decizia de a o schimba din funcţie pe Ecaterina Andronescu dacă va proceda la înlocuirea directorilor de şcoli. El a explicat că, în cadrul discuţiei avute, a somat-o pe Andronescu să nu ia o astfel de măsură, alt­fel îşi va pierde funcţia.

Acuzaţii de politizare

Boc a apreciat că intenţia ministrului Educaţiei este contrară atât legii Educaţiei, cât şi principiului descentralizării, prin care prerogativa numirii directorilor de şcoli revine comunităţilor.

Înainte de şedinţa PSD, ministrul Educaţiei a refuzat să discute despre „chestiunea cu remanierea“. „Nu vreau să discut pentru că nu am nicio problemă să plec astăzi sau mâine. Chiar nu am o problemă, dar mă interesează problema şcolii“, a spus Andronescu.

În replică la acuzaţiile PDL-iştilor, care au susţinut că a încercat să politizeze numirile de directori, ea a afirmat că ordinul avea, de fapt, ca scop depolitizarea. Ca urmare a aceluiaşi ordin, grupul democrat-liberalilor din Camera Deputaţilor se pregătea să ceară, ieri, primului-ministru demiterea Ecaterinei Andronescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite