Pace între Geoană şi Andronescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pace între Geoană şi Andronescu
Pace între Geoană şi Andronescu

Ministrul Educaţiei a oferit soluţia mulţumitoare pentru PSD. La numai două zile de la ultimatumul dat Ecaterinei Andronescu, liderul PSD, Mircea Geoană, şi-a schimbat radical tonul şi a lăudat-o pentru curaj.

Într-o declaraţie susţinută în faţa sediului central al PSD, Geoană a asigurat-o de mai multe ori pe Ecaterina Andronescu de întregul său sprijin pentru continuarea anchetei începute la Universitatea „Spiru Haret“. Mai mult, liderul PSD chiar l-a lăudat pe ministrul Educaţiei „pentru că a avut curajul“ să ia măsuri.

La şedinţa liderilor PSD de duminică seara, Geoană a avut însă o cu totul altă poziţie faţă de Andronescu. El a somat-o atunci pe aceasta ca, în mai puţin de două zile, să găsească o soluţie în problema universităţii menţionate.

„Acest Caritas al diplomelor trebuie să înceteze“, a îndemnat liderul PSD, catalogând drept „complet inacceptabilă“ creşterea „exponenţială“ a numărului de absolvenţi de la „Spiru Haret“. Geoană a exemplificat arătând că numărul acestora a crescut de la 5.700 în 2003 la 50.000 anul trecut.

„Nu putem asista la degradarea sistemului de învăţământ superior privat“, a avertizat şeful PSD, după ce PNL i-a acuzat, luni, pe social-democraţi că subordonează intereselor electorale ale lui Geoană exigenţele de calitate ale universităţilor particulare.

Grijuliu cu absolvenţii

Geoană a rămas însă fidel poziţiei sale cu privire la absolvenţii de la „Spiru Haret“, despre care spunea acum câteva zile că nu trebuie „să sufere“. „Studenţii nu trebuie penalizaţi. Diplomele celor care au absolvit cu bună-credinţă trebuie să fie considerate legale, cu excepţia unor cazuri în care se dovedeşte că s-a încălcat legea“, a afirmat Geoană. El a adăugat însă că ministrul Educaţiei are răspunderea în această
problemă.

Diplomele sunt valabile

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, că toate diplomele de la Universitatea „Spiru Haret“ sunt valabile, indiferent de programul sau forma de învăţământ urmată. „Diplomele rămân valabile până la clarificarea totală a situaţiei de la instituţia de învăţământ superior“, a spus Andronescu.

Ecaterina Andronescu a mai declarat că Universitatea „Spiru Haret“ nu este deschisă unei colaborări cu Ministerul Educaţiei. „Echipa de control nu a avut încă acces la toate documentele necesare“, a mai spus Andronescu. Cu toate acestea, controlul continuă, iar la finalizarea acestuia ministerul va propune măsuri concrete pentru intrarea universităţii în legalitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite