Ecaterina Andronescu, strânsă cu uşa de Geoană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peneliştii îi acuză pe social-democraţi că subordonează intereselor electorale ale lui Mircea Geoană exigenţele de calitate ale învăţământului superior. În timp ce liderul PSD îl presează pe ministrul Educaţiei să găsească o soluţie în problema Universităţii „Spiru Haret“, PNL se grăbeşte să-i ia apărarea Ecaterinei Andronescu. 

După întâlnirea conducerii PSD de duminică seara, liderul social-democraţilor, Mircea Geoană, i-a cerut ministrului Educaţiei să găsească până azi o soluţie pentru ca studenţii de la Universitatea „Spiru Haret” „să nu sufere”.

El a explicat că prin această expresie s-a referit la faptul că studenţii în cauză nu trebuie să mai susţină examene suplimentare.

Ecaterina Andronescu a dat însă alt înţeles spuselor lui Geoană. „Nu s-a pus problema ca studenţii să nu dea niciun alt examen. S-a pus problema să nu sufere, să găsim o soluţie care să-i afecteze cât mai puţin cu putinţă (...)”, a declarat ministrul Educaţiei.

Ea a mai spus că în cadrul şedinţei liderilor PSD nu s-a discutat schimbarea sa din funcţie, ci doar i s-a reproşat că nu şi-a informat colegii de partid despre măsurile pe care intenţiona să le ia cu privire la Universitatea „Spiru Haret”.

PNL ameninţă cu sesiune extraordinară 

Liberalii au venit imediat în sprijinul Ecaterinei Andronescu, cerându-i premierului să ia atitudine faţă de „presiunile politice” ale PSD asupra Ministerului Educaţiei. Într-un comunicat de presă remis ieri, PNL a avertizat  că va depune o moţiune simplă şi va cere convocarea unei sesiuni extraordinare dacă soluţiile adoptate în cazul Universităţii Spiru Haret „vor încălca legea sau vor satisface interese de grup”.

„Este inacceptabil ultimatumul dat doamnei ministru Ecaterina Andronescu de a rezolva această situaţie până marţi (...)“, se arată în comunicatul de presă al PNL

Un senator democrat-liberal se raliază liberalilor

Şi un reprezentant al PDL susţine poziţia adoptată de liberali în cazul ministrului Educaţiei. Senatorul PDL Dumitru Oprea a arătat, într-un comunicat de presă, că Ministerul Educaţiei trebuie să  continue combaterea neregulilor din învăţământul universitar privat, indiferent de „presiunile dubioase” exercitate de PSD faţă de Ecaterina Andronescu.

„Cred că ministerul nu trebuie să se oprească aici. Neregulile din lumea academică sunt mult mai extinse chiar decât se arată în presă acum”, a mai afirmat Dumitru Oprea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite