Marga şi Băsescu, doi oameni cu păreri diferite, dar raţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, astăzi, că el şi preşedintele Traian Băsescu au "o relaţie de oameni care au păreri diferite în anumite domenii, dar care nu exclud posibilitatea ca fiecare, fiind fiinţe raţionale, să respecte părerile celuilalt şi să realizeze un acord".

Marga a adăugat, astăzi, la preluarea mandatului, că analogia cu referire la unele măsuri luate de Benito Mussolini a făcut-o nu numai la audierile de luni din Parlament sau la televiziuni, ci chiar şi în scris, într-un articol publicat, arătând că nu e doar "o vorbă", ci o părere fondată pe documente, pentru care îşi asumă răspunderea.

Noul ministru al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat, luni seară, că, la ceremonia depunerii jurământului, preşedintele Traian Băsescu i-a reproşat analogia sa cu Mussolini.

Marga a menţionat, la Realitatea TV, că a făcut la un moment dat o analogie între măsurile luate în România şi cele luate de Mussolini, iar la audierea în comisiile parlamentare un parlamentar l-a întrebat cum va colabora cu preşedintele Băsescu. Marga a menţionat că i-a răspuns acelui parlamentar că va colabora cu şeful statului aşa cum pot colabora "două persoane mature, care înţeleg lucrurile".

Referitor la reproşurile preşedintelui de luni seară, de la festivitatea de depunere a jurământului, Andrei Marga a spus: "El a fost informat că eu am spus că în fruntea României este Mussolini. Eu am spus: «Nici vorbă, eu nu am spus aceasta. Am spus că sunt nişte analogii. Doi, dacă acceptaţi, veţi fi informat exact, puteţi lua banda de acolo şi ne edificăm». Şi el după aceea a venit la mine şi a spus că vrea să lămurim lucrurile. I-am spus că, fără nicio problemă, le lămurim, fără resturi".

Andrei Marga a mai precizat că preşedintele Băsescu şi-a exprimat dorinţa de a participa la preluarea mandatului de ministru al Afacerilor Externe şi că l-a invitat pe şeful statului la ceremonia de la MAE.

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat iniţial, luni seară, să dea mâna cu Andrei Marga după ce acesta a depus jurământul ca ministru de Externe, strângându-i totuşi mâna acestuia după ce a părut că-i adresează reproşuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite