Marga: Nu am colaborat cu Securitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Marga a negat până acum orice colaborare cu Securitatea
Andrei Marga a negat până acum orice colaborare cu Securitatea

Fostul ministru de Externe Andrei Marga reiterează că nu a colaborat niciodată cu Securitatea şi nu a semnat vreun angajament, el susţinând că informaţiile apărute recent în presă, potrivit cărora ar fi colaborat cu Securitatea din anii '70, au legătură cu posibila sa numire la şefia ICR.

"În legătură cu alegaţiile proferate de «analişti» instrumentaţi de cercuri obscure, precizez, încă o dată, că nu mi-a cerut nimeni, niciodată, să colaborez şi nu am colaborat cu Securitatea. Nu există nici un text semnat de mine, căci nu am semnat vreun text sau angajament în acest sens", a declarat Marga, pentru Mediafax.

De asemenea, el a arătat că există o legătură evidentă între apariţia, joi şi vineri, în presă a acestor informaţii despre colaborarea sa cu Securitatea şi anunţul PNL şi PSD privind susţinerea candidaturii sale pentru preşedinţia Institutului Cultural Român.

Marga, turnător cu trei nume de cod

Totodată, Marga a arătat că va avea discuţii cu conducerea USL pe tema acestor articole din presă referitoare la presupusa sa legătură cu Securitatea, adăugând că nu ştie dacă se va ajunge în aceste condiţii până la retragerea candidaturii sale.

"Nu ştiu dacă se va ajunge până acolo, vă daţi seama că eu am diferite alternative", a afirmat el.

Marga precizează că a făcut parte din patru guverne ale României şi a fost, de cel puţin tot atâtea ori, examinat, cu acelaşi rezultat necolaborării cu Securitatea. "Durata participării într-un Guvern sau altul nu a avut nici o legătură cu asemenea alegaţii", a subliniat Marga.

El arată că a exercitat cea mai lungă perioadă din istoria Rectoratului Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj - 19 ani, timp în care a fost cercetat "de fiecare dată când s-a dorit". "Certificatele emise de CNSAS au spus, ca urmare, de fiecare dată, că nu am colaborat", afirmă fostul ministru de Externe.

De asemenea, el arată că este posibil să se adreseze instanţei în legătură cu aceste acuzaţii.

"Pentru mulţi impostori, dosariada este ultimul instrument de atacare a unui intelectual cu operă. Precizez că nu există nimic de folosit în acest sens, în ceea ce mă priveşte, şi că mă voi adresa, la nevoie, instanţelor juridice naţionale şi internaţionale", a mai afirmat Marga.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite