Andrei Chiliman îl ţine în şah pe Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman (centru) a întrerupt comunicarea cu Crin Antonescu
Andrei Chiliman (centru) a întrerupt comunicarea cu Crin Antonescu

Primarul sectorului 1 a evitat să anunţe dacă va demisiona din partid, complicând calculele PNL pentru alegerile locale din 10 iunie.

Andrei Chiliman nu şi-a făcut publice planurile pe care le are în perioada următoare. El nu a anunţat dacă va demisiona din PNL, dar surse liberale afirmau că nu va face acest pas. Chiliman a fost schimbat luni din fruntea PNL Bucureşti, iar preşedintele Crin Antonescu aşteaptă ca el să precizeze dacă va mai reprezenta partidul în cursa pentru Primăria Sectorului 1.

„Chiliman va aştepta, decent, şi este posibil să nu dea un răspuns în perioada următoare. În acest caz, Crin Antonescu va fi într-o situaţie complicată, pentru că, dacă anunţă alt candidat pentru Primăria Sectorului 1, îşi asumă răspunderea pentru o eventuală plecare a lui Chiliman din partid", au afirmat sursele citate. Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a cerut, public, lui Chiliman  să îşi clarifice, poziţia, în două-trei zile pentru ca PNL să aibă timp să pregătească o variantă de rezervă.

Antonescu a spus că „şi la şah există un ceas", el făcând referire la mesajul pe care i l-a transmis anterior Chiliman, în care acesta  spunea că joacă şah, şi nu poker. El a precizat că nu vorbeşte despre un alt timp de gândire decât cel pe care îl impune calendarul USL. „Noi totuşi trebuie să ieşim săptămâna viitoare, împreună cu partenerii noştri din USL, şi să spunem candidatul USL la sectorul 1 e cutare, la sectorul 2 e cutare", a explicat el, la postul public de televiziune.

Crin Antonescu a mai spus că Andrei Chiliman ar trebui, „după momentul de furie", să răspundă şi la întrebarea dacă afirmaţiile pe care le-a făcut luni privitoare la persoana sa şi la conducerea partidului „rămân în picioare". „Pentru că, dacă rămân în picioare, iar avem o problemă", a adăugat el.

Andrei Chiliman a explicat că va lua o decizie după ce se va consulta cu foştii preşedinţi ai partidului.  Doi dintre aceştia speră, încă, la o împăcare la vârful PNL. Mircea Ionescu-Quintus a afirmat, referindu-se la o eventuală demisie din partid a primarului sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, că un astfel de gest ar fi „o greşeală şi pentru partid, şi pentru cariera lui".

La rândul său, Radu Câmpeanu a arătat că Andrei Chiliman, pe lângă faptul că este primarul sectorului 1, este şi un personaj important în partid, „mai vechi decât Crin Antonescu", iar acest conflict „nu face bine" PNL şi USL, aflate la mai puţin de o lună de startul campaniei electorale pentru alegerile locale.

Avertismentul lui Năstase

Scandalul din PNL a stârnit îngrijorare şi în PSD, partidul aliat cu liberalii. Avertismentul cel mai clar a venit de la Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. „Candidatura lui Andrei Chiliman la alegerile locale ca independent, respectiv înlocuirea acestuia cu un alt candidat de la PNL, ar reprezenta un risc chiar şi pentru preşedintele PNL, Crin Antonescu", crede  Năstase.

El a arătat că sunt multe lucruri care ţin de o istorie internă a PNL, dar a adăugat că urmează o competiţie extrem de dură în care astfel de „bătălii" interne trebuie lăsate la o parte în faţa „bătăliilor globale".

"Chit că-i Săptămâna Mare, cred că în două-trei zile ar trebui să ştim. Şi la şah există un ceas. Se poate consulta cu oricine, dar să o facă repede.''
Crin Antonescu preşedinte PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite