Andrei Marga: Cu cât mai repede ajunge Crin Antonescu președinte, cu atât mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a apreciat într-un interviu acordat România Liberă, că președintele liberal Crin Antonescu ar trebui să meargă la Cotroceni cât mai repede.

„Cu cât îl vedem mai repede pe Crin Antonescu președinte, cu atât este mai bine pentru România", a spus Marga.

Punând capăt discuțiilor despre reprezentantul politicii externe, Marga a subliniat că există trei actori ai politicii externe: Parlamentul, Guvernul și președintele.

„Guvernul realizează politica internă şi externă pe baza unui program aprobat de Parlament, preşedintele, conform Constituţiei, reprezintă România, numeşte ambasadori şi semnează tratatele internaţionale. Cu prim ministrul Ponta suntem continuu în contact şi colaborare şi avem aceeaşi abordare. Este abordarea constituţional corectă, pe care liderii USL o împărtăşesc din capul locului", a explicat Marga.

În ceea ce privește drumurile la Bruxelles pentru a participa la consiliile europene, Marga este de părere că acolo ar trebui să meargă premierul.

„La consiliile europene soluţia ar fi să meargă premierul, fiindcă acolo se abordează probleme care sunt în fapt de politică internă: echilibru bugetar, locuri de muncă etc. În orice caz, premierul nu poate lipsi", a subliniat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite