Andrei Chiliman: Antonescu să își asume felicitările Elenei Udrea pentru deciziile luate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul președinte al PNL București, Andrei Chiliman, a declarat că analizează posibilitatea demisionării din Partidul Național Liberal, din cauza luptei interne și a deciziilor de tip politicianist, neorientate către cetățeni. Chiliman a apreciat că mazilirea sa de la conducerea PNL București este un favor făcut actualei Puteri și că liderul liberal Crin Antonescu ar trebui să își asume felicitările Elenei Udrea.

Înainte de a fi un om al vorbelor, am fost și sunt un om al faptelor. De când cetățenii din sectorul 1 m-au învestit cu votul lor, am făcut mai multă administrație și mai puțină politică. Am în minte mai degrabă problemele românilor decât probleme politicienilor.

Politicianismul nu are legătură cu oamenii carora politicienii le cer votul.

De când sunt președintele de coordonare al PNL București nu pot accepta compromisuri. Astăzi PNL este pe primul loc pentru că am înțeles ce vor oamenii de la noi. Această realitate am fi vrut să fie acceptată și de Crin Antonescu.

Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu pocker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclus manevrele politicieniste şi cuţitul înfipt pe la spate.

Decizia lui Antonescu de a ne demite, pe mine și pe președintele organizației sectorului 2, face parte din deciziile de tip politicianist, care sunt paralele cu nevoile românilor.

Ei așteaptă să ne unim forțele pentru a învinge actuala putere coruppă. Or noi, le oferim execuții de partid, cuțite înfipte pe la spate, distrugând ce înseamnă PNL. Situația de astăzi este comică pentru exterior, întrucât nu are nicio bază statutară, reală, dar poate deveni tragică pentru PNL.

Iau declarația lui Antonescu conform căreia a propus demiterea mea pentru a mă ocupa de campania mea ca pe o glună. Îi amintesc că mă pot ocupa și de campania mea, și de campania pe București și de campania dumnealui. Așa cum de-altfel am făcut și în 2008, când a fost ales senator în sectorul 1. Pentru că a fost ales în sectorul 1 în cazul în care a uitat.

Această decizie face un serviciu nesperat actualei Puteri relansând-o în lupta pentru primării. Astăzi, în timp ce Antonescu propunea demiterea lui Popescu de la sectorul 2, oamenii noștri, care făceau campanie candidatului USL  erau amenințați cu cuțite.

Îi transmit domnului Antonescu să își asume această decizie precum și felicitările doamnei Elena Udrea.

Mă doare să văd un președinte care pune mai mare preț pe intrigi, decât pe consecvență. Iau în calcul serios demisia din PNL, deși sunt membru de 23 de ani. Le sunt dator domnilor Radu Câmpeanu , Mircea Ionescu Quintus, Călin Popescu Tăriceanu și oamenilor pe care i-am găsit în sediul partidului liberal în decembrie 1989. Nu voi lua nicio decizie fără a mă consulta cu ei.

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la șefia filialei liberale bucureștene după un conflict cu liderul Crin Antonescu privind candidații USL la primăriile sectoarelor Capitalei. Antonescu l-a susținut pe candidatul liberal Rareș Mănescu la sectorul 6, ceea ce însemna că la sectorul 2, Uniunea ar fi trebuit să suțină un candidat social-democrat.

Chiliman l-a susținut, însă, pe Cristian Popescu(PNL) la primăria sectorului 2, ceea ce nu a fost pe placul organizației.

Citiți și: Andrei Chiliman, înlocuit la șefia PNL București

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite