Roberta Anastase a sistat şedinţa parlamentarilor privind raportul Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase a sistat şedinţa parlamentarilor privind raportul Udrea
Roberta Anastase a sistat şedinţa parlamentarilor privind raportul Udrea

Sedinţa Camerei Deputaţilor pe raportul Udrea a fost suspendată de preşedintele Camerei, Roberta Anastase. Deputaţii PNL şi PSD au ieşit din sală şi au cerut convocarea conducerii Camerei.

Mai citeşte şi:
Udrea: Comisia de anchetă este ilegală, iar acuzaţiile nefondate

Şedinţa de plen a fost suspendată după o pauză de consultări de 10 minute. Iniţial Preşedintele Camerei, Roberta Anastase a cerut sistarea dezbaterii asupra raportului Comisiei Udrea. Motivul invocat de ea a fost expirarea timpului alocat lucrărilor.

Ministrul Turismului şi-a încheiat discursul, care a durat aproximativ 50 minute. "Liderii de grup parlamentar, la propunerea Biroului Permanent, vor trebui să se reunească şi să programeze continuarea şedinţei la o dată ulterioară", a spus Anastase.

După pauza de consultări, deputatul Aura Vasile a anunţat că reprezentanţii PSD şi PNL solicită convocarea Biroului Permanent pentru stabilirea programului Camerei. Roberta Anastase a răspuns că şedinţa va putea avea loc doar după încheierea sesiunii de vot final.

În semn de protest PNL a anunţat că părăseşte şedinţa. Odată cu liberalii, a plecat şi secretarul de şedinţă Mihai Voicu (PNL). "Oricum, n-aveam nici o obligaţie să stau deoarece nu era rândul meu la postul de secretar", a spus Voicu. Prezenţa sa era esenţiaţă pentru a putea fi respectate normele regulamentului de funcţionare a sedinţelor din plenul Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, i-a dat dreptate, acuzându-l în schimb pe secretarul PSD Valeriu Zgonea că a lipsit nejustificat de la şedinţă. La rândul său, Aura Vasile a susţinut că Zgonea este "plecat în misiune aprobată de Biroul Permanent". "O misiune imposibilă", a replicat Anastase.

În consecinţă, preşedintele Camerei a suspendat şedinţa din cauza lipsei celui de-al doilea secretar de şedinţă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite