Anastase: “ Legea lustraţiei este o formulă soft a legii vechi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat, astăzi, pentru RFI, că Legea lustraţiei, adoptată marţi, este o formulă îmbunătăţită a vechiului proiect legislativ.

"Vorbim de o reparaţie morală, de un moment care nu poate fi cuantificat, ţinând cont de datele calendaristice, este un gest încărcat de anumite simboluri. Este o lege aşteptată de societatea românească de 22 de ani. I-am auzit pe unii oameni politici spunând că legea lustraţiei pe alocuri nu are dinţi. Am pus legea în acord cu Constituţia. Nu este o lege fără dinţi, dar evident că este o formulă soft a legii vechi", a spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că europarlamentarul Monica Macovei a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai acestui act normativ.

"Monica Macovei a fost unul dintre oamenii care au
susţinut din primul moment această lege şi am avut numeroase discuţii cu dumneaei pe această temă, solicitându-mi de fiecare dată ca această lege să fie cât mai repede trecută de Parlament. Sunt convinsă că Monica Macovei dacă va dori să candideze, va trece de orice test electoral", a declarat Roberta Anastase.

Legea lustraţiei a fost adoptată marţi de Camera Deputaţilor şi interzice foştilor demnitari comunişti să candideze la anumite funcţii publice, cum ar fi cea de senator, deputat, ministru, membru al Parlamentului European, consilier local sau judeţean, preşedinte al Consiliului Judeţean sau secretar de stat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite