Anastase şi Frunda susţin că au fost şantajaţi de jurnalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi parlamentari au spus marţi că ar fi fost şantajaţi de jurnalişti, motiv pentru care este nevoie de o Lege a presei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a povestit marţi, la o întâlnire cu mai multe ONG-uri cu activitate în domeniul media, că, în campania prezidenţială din 2009, a rămas "siderată" când postul de televiziune Prahova TV i-a cerut 50.000 de euro pentru a nu ataca PDL-ul. "Dragoş Pătrar, celebru de acum, a apărut la televizor şi a spus: PDL, înainte de a începe campania electorală, ca să nu-i atac în campanie, trebuie să-mi dea 50.000 de euro", a declarat Anastase.

Senatorul UDMR Gyory Frunda a spus, la rândul său, că un director de ziar i-a spus că are fotografii cu el alături de o tânără domnişoară: "I-am spus că era vorba de fiica mea. Trebuia să-l las să o publice şi, apoi, să-l fi dat în judecată". Senatorul UDMR a adăugat că ar fi fost acuzat de unii jurnalişti că a colaborat cu Securitatea, deşi el avea decizie de necolaborare.

image

Pro

Roberta Anastase a spus că a vrut să-l acţioneze pe şantajist pe cale penală dar, potrivit prevederilor în vigoare, nu a putut să reacţioneze. La fel, Frunda a apreciat că, dacă exista o lege a presei, nu ar fi apărut articolul în care era acuzat de colaborare cu fosta Securitate. Cei doi au spus că trebuie să existe reglementări în domeniu, deoarece sunt "aşa-zişi jurnalişti care, pe bani, execută comenzi", potrivit Robertei Anastase.

Contra

O lege a presei care prevede că, în România, presa este liberă şi orice formă de cenzură este interzisă, a fost propusă de mai multe ONG-uri din domeniul mass-media.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite