Amiralul american McRaven, care a organizat operaţiunea de capturare a lui bin Laden, decorat de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a decorat pe amiralul McRaven William Harry, comandat al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al Statelor Unite ale Americii, cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Comandor, cu însemn pentru militari.

Amiralul McRaven este cel care a organizat şi supervizat operaţiunea de capturare a liderului al-Qaeda Osama bin Laden, în urma căreia acesta a fost ucis de forţele americane, în mai 2011 în Pakistan.

"Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuţia excepţională avută în procesul de modernizare a Armatei României, pentru sprijinul preţios acordat în procesul de dezvoltare a parteneriatului strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România în domeniul Forţelor pentru Operaţii Speciale (FOS), domnul preşedinte Traian Băsescu conferă Ordinul Naţional „Steaua României" - în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, domnului amiral McRaven William Harry „Bill", comandant al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale al Statelor Unite ale Americii", se arată într-un comunicat.

McRaven este cel care a plănuit şi condus operaţiunea de prindere a lui Osama Bin Laden în Pakistan. Specialist în strategii militare şi contraterorism, McRaven a fost membru în faimoasele unităţi de puşcaşi marini, SEALS, ajungând apoi să le conducă. Despre el se mai spune că deşi fiind amiral continuă să participe la misiuni. Operaţiunea de prindere a teroristului s-a numit "Neptune Spear", "Tridentul lui Neptun", tridentul fiind un simbol al puşcaşilor marini, capabili să opereze pe trei dimensiuni: mare, aer şi uscat, notează NewsIn.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite