Guvernul Germaniei solicită Guvernului român să publice şi să aplice prompt deciziile Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul german l-a convocat joi pe ambasadorul României la Berlin pentru a-i prezenta preocuparea sa faţă de situaţia politică din ţară, a anunţat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, relatează AFP, preluat de Mediafax.

Guvernul Germaniei i-a transmis ambasadorului României la Berlin, Lazăr Comănescu, pe care l-a convocat joi, că măsurile Guvernului Victor Ponta de limitare a competenţelor Curţii Constituţionale şi de amânare a publicării deciziilor acesteia pun în pericol grav principiul separării puterilor.

"Din punctul de vedere al Guvernului Germaniei, măsurile luate de guvernarea Ponta în zilele trecute cu privire la limitarea competenţelor Curţii Constituţionale, amânarea publicării deciziilor Curţii Constituţionale pun în pericol grav principiul separării puterilor în stat. Ambasadorului Comănescu i s-au transmis aşteptările Guvernului german ca toate deciziile Curţii Constituţionale să fie publicate şi puse în practică cu promptitudine", se arată în comunicatul de presă publicat pe site-ul oficial al Guvernului de la Berlin cu privire la convocarea ambasadorului român.

Totodată, Guvernul de la Berlin consideră şi că ar trebui pusă în aplicare decizia CC din 10 iulie privind referendumul din 29 iulie legată de suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, se evidenţiază în comunicat, care redă o declaraţie a lui Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

"În special, aşa cum a decis CC pe 10 iulie, ar trebui ca referendumul cu privire la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu de pe 29 februarie să fie decis de majoritatea absolută a alegătorilor înscrişi pe listele permanente, pentru a fi validat", evidenţiază comunicatul.

De asemenea, în poziţia Guvernului de la Berlin se mai arată că ambasadorului Comănescu i-a fost transmisă şi "îngrijorarea Guvernului german asupra evoluţiilor politice din România".

MAE: Comănescu nu a fost convocat de cancelarul Merkel, a fost o întâlnire convenită anterior

Ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, nu a fost convocat de cancelarul german Angela Merkel, susţine MAE, menţionând că ambasadorul a avut joi o întâlnire cu consilierul de politică externă al cancelarului Merkel, întâlnire care a fost convenită anterior.

MAE a transmis joi precizări "în legătură cu ştirea potrivit căreia ambasadorul României la Berlin, Lazăr Comănescu, ar fi fost convocat la MAE german.

"Ambasadorul României în Republica Federală Germania, Lazăr Comănescu, nu a fost convocat de cancelarul german Angela Merkel. Ambasadorul român a avut astăzi (joi - n.r.) o întâlnire cu consilierul de politică externă al cancelarului Merkel, întâlnire care a fost convenită anterior şi care se înscrie în dialogul uzual al ambasadorului cu autorităţile germane", se arată în comunicatul MAE.

AFP a relatat joi că Guvernul german l-a convocat joi pe ambasadorul României la Berlin pentru a-i prezenta "preocuparea" sa faţă de situaţia politică din ţară, a anunţat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite