Ambasadorul Marii Britanii: Programul FMI este o bază esenţială pentru creşterea economică în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris
Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a declarat că România are nevoie de stabilitate politică şi economică, deoarece de aceste două componente depinde creşterea economică.

„Aici, în România, sectoare importante sunt cel energetic, agricol şi domeniul de soft, care reprezintă un potenţial foarte important pentru creşterea economică în întreaga Europă. Şi dacă avem dificultate în economia Europei în general, eu sunt convins că România şi alte economii din Europa de Est pot juca şi trebuie să joace un rol important pentru dezvoltarea economică în general“, a afirmat Harris, prezent la deschiderea şedinţei bursiere de miercuri.

Harris a mai spus că estul Europei este cheia pentru creşterea şi dezvoltarea economiei Europei în ansamblu. „Bineînţeles, pentru aceasta trebuie şi stabilitate politică şi economică. Sunt convins că programul FMI este o bază esenţială pentru creşterea economică în România. Cred că este corect şi important ca România să continue să urmeze programul cu FMI şi programul de reformă care este inclus în acest program, pentru că aceasta ar fi o bază importantă pentru orice investitor şi pentru investitorii din City of London“, a mai afirmat Harris, care a subliniat că, în general, România are un potenţial ridicat de creştere economică.

„Observ că Europa de Est este o zonă de economie emergentă în piaţă unică, deci nu este necesar pentru investitorii britanici şi alţi investitori europeni să meargă în China sau Brazilia pentru a descoperi o piaţă emergentă, o economie emergentă, pentru că aici în Europa de Est avem o zonă cu potenţial foarte important pentru Europa“, a precizat ambasadorul.

În concluzie, el a precizat că România şi Marea Britanie trebuie să fie preocupate de creşterea economică, de crearea de locuri de muncă şi ieşirea din recesiune, iar una dintre cele mai bune soluţii pentru crearea locurilor de muncă este comerţul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite