PDL, PNŢCD şi Forţa Civică ARD oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alianţa România Dreaptă s-a lansat oficial
Alianţa România Dreaptă s-a lansat oficial

PDL, PNŢCD şi Forţa Civică şi-au oficializat, sâmbătă, într-o festivitate desfăşurată la Palatul Parlamentului, alianţă electorală de centru-dreapta, în vederea alegerilor parlamentare din 9 decembrie.

Într-o atmosferă festină, liderii proaspetei alianţe politice de dreapta şi-au prezentat mai întâi semnul electoral, o inimă roz-ciclam. Apoi, preşedinţii celor trei formaţiuni, împreună cu liderul partidului Noua Republică, Mihail Neamţu, au lăsat deoparte amabilităţile de conjunctură şi au trecut la mesaje electorale şi atacuri politice.

Discursul liderilor de dreapta s-au centrat în jurul ideii de unitate în interiorul alianţei, principalul mesaj fiind „lăsaţi orogoliile deoparte".

Exemplul a fost oferit chiar la sfârşitul ceremoniei, când preşedintele Forţei Civice Mihai Răzvan Ungureanu şi Mihail Neamţu (Noua Republică) s-au îmbrăţişat, după ce în ultimele două săptămâni nu s-au sfiit să se atace în public. "Să lăsăm deoparte orgoliile şi să ne ridicăm, cu smerenie, la înălţimea sarcinii. Să vorbim pe o singură voce. Hai să luptam pentru calea dreaptă!", a fost mesajul lui Mihai Răzvan Ungureanu.

Îndemnul a venit şi din partea preşedintelui PDL Vasile Blaga, care le-a cerut democrat-liberalilor să fie îngăduitori cu noii parteneri politici pentru ca alianţa să căştige un procent cât mai bun la alegerile din iarnă şi să ajungă la guvernare.

"Ponta respiră tot mai des, gâfâie!"

Din discursul liderilor de dreapta nu au lipsit atacurile la adresa USL. Tirul acuzelor către actuala guvernare a fost pornit de către europarlamentarul PDL Traian Radu Ungureanu, chiar în debutul festivităţii. "Noi trebuie să fim zona politică de adevăr. Aţi văzut, adevărul nu se simte bine la guvernare în România. Vasile Blaga a spus că Ponta minte când respiră. Trebuie să facem o corecţie: Ponta respiră tot mai des, gâfâie!", a spus Ungureanu.

Preşedintele PDL Vasile Blaga a făcut o scurtă radiografie a guvernării USL, arătând că "minciuna a ajuns politică de stat, iar primul mincinos este premierul Ponta". "Uitaţi-vă în ce hal au adus ţara Ponta, Antonescu, Voiculescu. Peste tot ură, vrajbă, dezbinare. Societatea e polarizată, nimic nu se mai construieşte. În cinci luni de guvernare, stânga socialistă a dovedit incompetenţa, a reuşit să sădească sămânţa vrajbei în viaţa noastră", a spus Blaga.

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu s-a arătat şi mai vehement la adresa Puterii. "România e o ţară în suferinţă, strâmbată. O ţară în care guvernanţii îşi bat joc de cetăţeni vânzând Oltchim oricui şi oricum este o ţară jefuită, o ţară strâmbată. O ţară în care un prim-ministru plagiator deschide anul şcolar este o ţară batjocorită, o ţară strâmbată", a spus Ungureanu.

Negocierile continuă

După ce şi-au oficializat noul proiect politic, liderii celor trei formaţiuni au plecat la sediul PDL pentru a continua negocierile în vederea stabilirii candidaturilor la alegerile parlamentare. "Listele noastre, ale PDL, sunt încheiate de o săptămână. Le vom îmbina cu ale colegilor de la Forţa Civică şi de la PNŢCD", a spus Vasile Blaga.

Însă tratativele s-ar putea împotmoli, din cauza neînţelegerilor dintre democrat-liberali şi Forţa Civică. Partidul condus de Mihai Răzvan Ungureanu insistă pentru candidaturile lui Dănuţ Liga şi Ştefan Pirpiliu, foşti membri PDL, însă aceştia se lovesc de criteriile de etică impuse de comisia prezidată de Monica Macovei. Chiar dacă formal nu fac parte din Alianţa România Dreaptă, candidaţii din partea partidului Noua Republică vor primi locuri pe listele PNŢCD.

Boc a preferat mustul

Foştii lideri ai PDL, Emil Boc, Elena Udrea şi Roberta Anastase nu au fost prezenţi, sâmbătă, nici la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, în care democrat-liberalii au aprobat platforma-program a ARD, şi nici la reuniunea formaţiunilor care fac parte din această alianţă electorală.

Sâmbătă dimineața, primarul Clujului Emil Boc a vizitat standurile producătorilor agricoli de pe platoul Sălii Sporturilor, unde este organizată Ziua Recoltei.Edilul și-a cumpărat morcovi, miere și a primit cadou o traistă lucrată manual de o bătrână din comuna Strâmtura, județul Maramureș. "Vă mulțumesc, dar vă voi face și eu un cadou", a spus Emil Boc, care i-a cumpărat femeii un borcan cu miere și o sticlă cu must.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite