Alianţa schimbă legile la radio şi TVR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Alianţei D.A. a decis, ieri, să modifice Legea de organizare a Radioului şi Televiziunii publice, astfel încât să încerce depolitizarea acestor instituţii. Potrivit preşedintelui

Conducerea Alianţei D.A. a decis, ieri, să modifice Legea de organizare a Radioului şi Televiziunii publice, astfel încât să încerce depolitizarea acestor instituţii. Potrivit preşedintelui PD, Emil Boc, funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie va fi separată de cea de director general, iar membrii consiliilor de administraţie nu vor mai fi oameni politici, fiind aleşi pe criterii profesionale.
Boc a spus că noua lege va intra în vigoare în data publicării în Monitorul Oficial, iar din acel moment vor putea demara procedurile de numire a unor noi consilii. În primăvara lui 2005, atât PD, cât şi Preşedinţia României au refuzat să numească vreun reprezentant în actualele consilii de administraţie ale radioului şi televiziunii publice, cerând ca mai întâi să se adopte o nouă lege de organizare a acestor instituţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite