Alianţa se întoarce la sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cizmaş este candidatul democraţilor. Amândoi speră ca sondajul să le fie favorabil, cu toate că responsabilitatea de a fi primar la Foeni este uriaşă. "O să mergem la Centru, să vedem cum se

Cizmaş este candidatul democraţilor. Amândoi speră ca sondajul să le fie favorabil, cu toate că responsabilitatea de a fi primar la Foeni este uriaşă. "O să mergem la Centru, să vedem cum se va hotărî. Cred că avem şanse 50%-50%", a declarat, ieri, Eugen Chila, candidatul liberalilor.
Nu de aceeaşi părere este preşedintele democraţilor din Foeni, Traian Petrovici. El susţine că Miomir Cizmaş este de departe candidatul cu cele mai mari şanse, în urma unui sondaj făcut pe plan local. "Procentul e de 8 la 2 în favoarea lui Miomir. Eugen Chila nu prea are adepţi. A mai încercat el să candideze de vreo patru-cinci ori, dar n-a avut şanse! Al nostru, în schimb, a fost la 12 voturi distanţă să câştige în 2004". Preşedintele PD Foeni nu ştia ieri nimic despre decizia liderilor naţionali de a participa la alegerile parţiale cu un candidat comun: "Nu ştiu, asta se vehiculează la nivel înalt. Noi nu ne prea înţelegem aici. La noi, în comună, nu prea e alianţă!". Comuna a fost una dintre cele mai afectate de inundaţiile din primăvara anului trecut şi, cu toate ajutoarele pe care le-au primit localnicii, proprietarii a cel puţin 30 de case mai aşteaptă încă sprijin din partea autorităţilor pentru a le reconstrui. Fostul primar Ioan Laioş (PSD) a demisionat în urma unor probleme medicale provocate de inundaţiile de anul trecut. Greutăţile prin care au trecut localnicii din Foeni sunt departe de a se fi terminat. Eugen Chila ne-a declarat că este extrem de posibil ca localitatea să se confrunte cu aceleaşi probleme ca anul trecut.
La Periam se aşteaptă sondajul de departajare
În comuna timişeană Periam, lupta pentru poziţia de candidat al Alianţei la funcţia de primar se dă între democrata Rodica Boancăş şi liberalul Pavel Petru Câtea. Fiecare speră să fie cel mai bine plasat în sondajul care se va face săptămâna viitoare la nivelul Alianţei. Mult mai încrezătoare decât contracandidatul ei, Rodica Boancăş a declarat: "Cred că am 85% şanse ca eu să fiu candidatul Alianţei". Ea este deja viceprimar interimar al comunei şi om de afaceri. Pe lângă activităţile administrative de la primărie, se ocupă şi de staţia de benzină pe care o deţine, dar şi de cele peste 100 de hectare de pământ pe care le are. Fostul primar Edgar Klein a demisionat din motive personale.
Brebu Nou are listă comună
În Caraş-Severin vor fi organizate alegeri parţiale în comuna Sacu şi în comuna Brebu Nou. La Brebu Nou vor fi alegeri pentru consiliul comunal, iar liderii Alianţei s-au înţeles deja, încă de la începutul lunii februarie, să candideze pe liste comune. Consiliul comunal a fost dizolvat în decembrie, pentru că la trei şedinţe consecutive nu s-a întrunit majoritatea. Oricum, asupra alegerilor din comună planau suspiciuni, din cauza faptului că au fost aduşi prea mulţi flotanţi să voteze în Gărâna, localitate care aparţine de Brebu Nou.
Sacu, un liberal - candidatul Alianţei
În comuna Sacu vor fi organizate alegeri pentru funcţia de primar. şi aici liderii locali ai Alianţei s-au înţeles, iar candidatul comun este liberalul Nicolae Daminescu. Fostul primar, Ioan Atsuc, a fost demis în ianuarie 2005, prin ordinul prefectului de Caraş, în urma numeroaselor dosare penale "colecţionate".
Candidat comun desemnat prin referendum, la Bătrâni
În comuna Bătrâni, din judeţul Prahova, Alianţa D.A. va avea un singur candidat la alegerile parţiale de luna viitoare. "Am decis la nivel central să avem un candidat comun şi acesta va fi stabilit pe baza unui referendum care se va organiza în cel mai scurt timp", a precizat deputatul Roberta Alma Anastase, preşedintele organizaţiei judeţene Prahova a Partidului Democrat. Candidatul PD la Primăria Bătrâni este primarul interimar Gheorghe Necula. Comuna Bătrâni are câteva sute de locuitori, ea născându-se ca urmare a divizării din comuna Starchiojd.
PD sprijină PNL la Nicoreşti şi Gura Ialomiţei
Liberalii şi democraţii gălăţeni au căzut de acord să participe pe liste comune. Locuitorii comunei gălăţene Nicoreşti au fost chemaţi la urne pentru a desemna un nou primar după ce fostul edil, Dănuţ Boghiu (PNL), a decedat. Un sondaj la care au participat 300 de locuitori a dovedit că, în cursa electorală, candidatul PNL e mai bine plasat faţă de cel al PD. "A ieşit că Ionuţ Boghiu, de la PNL, fratele celui dispărut, este preferat de localnici. Vom susţine acest candidat, necondiţionat", ne-a declarat, ieri, Mircea Toader, secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor şi şeful democraţilor gălăţeni. "Nu avem niciun fel de probleme în ceea ce priveşte sprijinul local al democraţilor", este de părere şi deputatul PNL Emil Strungă, cel care s-a ocupat până în prezent de pregătirea candidatului liberal. În comuna Gura Ialomiţei, Alianţa PNL-PD va avea un singur candidat pentru alegerile locale din aprilie, în persoana lui Ioan Jipa, liderul liberal din comună. Colegul său de Alianţă, liderul PD Florea Alexandru, spune că îl susţine necondiţionat pe Jipa, cu care este prieten şi care va fi "un foarte bun primar" pentru cei 3.200 de locuitori din Gura Ialomiţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite