Alianţa PSD-PNL, decisă pe 5 februarie. Reprezentarea pe liste va fi paritară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerile celor două partide din Opoziţie au decis convocarea, pe 5 februarie, a Delegaţiilor Permanente pentru a se pronunţa asupra oportunităţii încheierii unei alianţe juridice.

Preşedintele liberalilor, Crin Antronescu, a declarat, luni, la Iaşi, într-o conferinţă de presă susţinută alături de liderul PSD Victor Ponta, că în urma consultărilor cu organizaţiile, liderii, parlamentarii şi oamenii reprezentantivi ai PNL, ideea unei alianţe cu acte în regulă cu social-democraţii este o necesitate

"Am discutat cu partenerii din PSD şi vom pune în discuţia şi votul organizaţiilor noastre politice, Delegaţia Permanentă în cazul nostru, în 5 februarie, votul şi decizia asupra constitutirii unei alianţe electorale, juridice, cu obiective majore pentru români în următorii ani", a spus liderul PNL, care a adăugat că porneşte la această construcţie "cu toată încrederea".

Pe 5 februarie a convocat şi Victor Ponta Consiliul Naţional al PSD pentru a vota formarea unei alianţe cu PNL., care să aibă ca scop oprirea "măsurilor antisociale şi antinaţionale ale acestei puteri" şi relansarea economiei.

"Voi propune ca alianţa să fie pe tremen mediu sau chiar termen lung, să aibă obiective care ţin de democraţie, de funcţionarea statului", a spus liderul PSD.

Ponta a declarat că este perfect conştient de diferenţele ideologice dintre cele două partide, însă a subliniat că programele pot fi combinate, ele de fapt completându-se.

"Dacă pe 5 februarie se va aproba această alianţă, voi fi mândru şi încrezător să semnez alături de domnul Antonescu o platformă politică care va încerca reconstruirea României", a spus Antonescu.

La conferinţa de presă a celor doi lideri politici a participat şi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, membru PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite