Alianţa Golden Blitz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea PDL - PNG formează, la limită, o majoritate în Consiliul General al Capitalei Acum doi ani, Traian Băsescu şi Gigi Becali ciocneau paharele pentru a sărbători echipa Steaua, la

Gruparea PDL - PNG formează, la limită, o majoritate în Consiliul General al Capitalei

Acum doi ani, Traian Băsescu şi Gigi Becali ciocneau paharele pentru a sărbători echipa Steaua, la restaurantul Golden Blitz. Azi, PNG şi PDL se aşază la aceeaşi masă şi în Consiliul General.

Nici nu au depus jurământul consilierii generali, şi partidele care care au obţinut mandate la Capitală caută să găsească o formulă pentru a obţine majoritatea.

După ce patru ani a avut pâinea şi cuţitul, PDL se mulţumeşte acum cu orice tip de alianţe, numai să poată deţine controlul consiliului general. Cea mai simplă asociere a fost cu Partidul Noua Generaţie al lui Gigi Becali. Împreună cele două partide au 28 de consilieri. Latifundiarul din Pipera, care deţine numai patru locuri de consilier, se poate alege cu viceprimar general desemnat, în persoana lui Robert Ionescu. PNL şi PSD au decis să meargă împreună, în opoziţie în consiliul general.

Răzvan Murgeanu rămâne viceprimar

Potrivit înţelegerii dintre Adriean Videanu şi Gigi Becali, perfectată luni seară, cele două formaţiuni politice îi pregătesc lui Sorin Oprescu doi viceprimari cu experienţe diferite în administraţie.

Gigi Becali vine cu un avocat, Constantin Robert Ionescu. Acesta a fost candidat al PNG la Primăria Sectorului 2 şi a obţinut cel mai mare scor dintre candidaţii susţinuţi de Becali. Robert Ionescu are 32 de ani şi este avocat în Baroul Bucureşti.

Candidaţii propuşi de cele două partide trebuie să obţină 28 din voturile celor 55 de consilieri generali aleşi de bucureşteni la 1 iunie. Alianţa PDL - PNG asigură la limită cele 28 de voturi. Acestea nu vor fi însă suficiente atunci când vor fi dezbătute proiecte legate de reabilitări majore, planuri urbanistice sau concesiuni.
PDL îl menţine pe veteranul Răzvan Murgeanu, care a ocupat această funcţie şi în mandatul precedent.

Murgeanu a ieşit în evidenţă în m omentele în care Capitala ori era inundată, ori înzăpezită. Varianta Murgeanu ar putea fi acceptabilă pentru Oprescu.

Ştiut este faptul că în mandatul 2000-2004, când primar a fost Băsescu, Murgeanu a fost şeful serviciilor publice. Cu un consiliu majoritar PSD, Murgeanu a reuşit să menţină un echilibru în ceea ce priveşte atât interesele democraţilor cât şi cele ale social-democraţilor în ceea ce priveşte regiile locale din Capitală.

Adriean Videanu a dat ieri de înţeles că doreşte ca Oprescu să continue anumite proiecte. Reacţia primarului independent nu a întârziat şi s-a concretizat într-o întâlnire informală la Palatul Victoria cu premierul Tăriceanu. Cei doi au discutat despre susţinerea proiectelor municipalităţii.

Potenţiale avantaje pentru Becali

Omul de casă al latifundiarului din Pipera, vicepreşedintele clubului Steaua, Teia Sponte deţine aproape 50 de hectare de teren în spatele magazinului Selgros din Băneasa, în zona Gheorghe Ionescu Siseşti.

Pentru că în zona de nord se construieşte intens, cu ajutorul a două treimi din voturile consilierilor generali, Becali poate să obţină unele avantaje în ceea ce priveşte dezvoltarea unor afaceri imobiliare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite