Alexandru Radu: "Agenturili" revin în actualitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Implicarea unor organizaţii precum Masoneria în dispute politice interne se încadrează în discursul de tip populist, exact aşa cum este descris în tratatele de politologie", arată

"Implicarea unor organizaţii precum Masoneria în dispute politice interne se încadrează în discursul de tip populist, exact aşa cum este descris în tratatele de politologie", arată profesorul de ştiinţe politice Alexandru Radu.

El susţine că ultimele afirmaţii ale preşedintelui suspendat amintesc de una dintre sintagmele preferate ale lui Nicolae Ceauşescu - "construim socialismul cu poporul şi pentru popor".

"Nu-i nimic neaşteptat. Discursul lui Traian Băsescu urmează linia specifică unui "conducător-tătuc". Ceauşescu spunea că l-au lucrat "agenturili" şi vedem, după aproape 20 de ani, că tema este reluată", spune profesorul Radu.

El a remarcat faptul că Masoneria a fost implicată, în sens pozitiv, încă de la 1848, în momentele politice majore ale românilor.

"Acum se încearcă inducerea ideii că a fost pusă la cale o conspiraţie a masonilor ruşi, iar faptul pozitiv ar fi menţinerea lui Traian Băsescu în fruntea ţării", explică Alexandru Radu.

Masoneria este departe de a fi acea structură ocultă care ar face şi ar desface totul în România. Când nu poţi explica ceva, Masoneria este ţapul ispăşitor ideal
Alexandru Radu,
profesor de ştiinţe politice

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite