Aleşii decid soarta Guvernului săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea de cenzură a PSD intitulată „Opriţi genocidul social!” va fi citită astăzi, urmând ca marţi să fie dezbătută şi votată în plenul reunit al Parlamentului.

Calendarul a fost stabilit ieri de Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, după ce luni premierul Emil Boc şi-a asumat răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege, prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25%, iar pensiile cu 15%.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, iar Guvrenul să cadă ar fi necesare 236 de voturi „pentru", din totalul de 471 de parlamentari. Opoziţia mai are nevoie de 24 de voturi pentru dărâmarea Guvernului, în cazul în care toţi cei de la PSD şi PNL vor fi prezenţi şi vor vota moţiunea de cenzură, însumând 212 opţiuni „pentru".

Acestora li s-ar mai putea alătura însă şi unii reprezentanţi ai Puterii, nemulţumiţi de reducerile stabilite de Guvern. Printre aceştia se numără şi senatorul Georgică Severin, precum şi deputatul Daniel Oajdea, ambii de la PDL.

Potrivit regulamentului, votul asupra moţiunii este secret, cu bile. Împotriva moţiunii au anunţat ieri că vor vota şi reprezentanţii UNPR. „UNPR nu susţine moţiunea, cine votează împotriva Guvernului este în afara formaţiunii", a spus ieri preşedintele executiv al Uniunii, Gabriel Oprea. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite