Cezar Preda, pe urmele lui Blaga: Sunt prea bătrân ca să mă ghidez după înţepăturile lui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii democrat-liberali nu vor mai avea voie să participe la emisiuni Tv în timpul programului de lucru, a anunţat vicepreşedintele PDL Cezar Preda. El a susţinut că această decizie nu are nicio legătură cu "ordinele" trasate de Traian Băsescu, întrucât este "prea bătrân" să se ghideze după aluziile preşedintelui.

"Toată viaţa nu m-am ghidat după aluzii şi după înţepăturile cuiva, indiferent dacă au venit de la un om obişnuit sau de la preşedinte. Eu am intrat în politică să fac treabă pentru partid şi pentru oameni şi asemenea chestiuni nici nu mă impresionează, nici nu mă atacă. Cineva care are să-mi reproşeze, să-mi spună direct şi atunci voi lua măsurile care trebuie. Chestiunile acestea, aluziile... am depăşit faza, sunt prea bătrân ca să fiu influenţat de aluzii în modul meu de a face politică", a declarat Cezar Preda, citat de corespondentul Mediafax.

Aluzie la Udrea

Vicepreşedintele PDL a mai spus că "nu eşti o stea sau un greu dacă stai toată ziua la televizor", precizând că aceia care trebuie să fie "stele" în PDL sunt miniştrii.

"N-am împărţit partidul în stele sau în grei. Stelele unui partid sunt miniştrii, pentru că pentru ei se bate întreg partidul, să se ducă să facă programul pe care l-am adoptat în forurile mari. Dacă aceste stele mai vechi sau mai noi au confirmat sau au dezamăgit, e până la urmă responsabilitatea pe care ne-am asumat-o. Nu găsiţi stele în afara deciziei. Nu poţi fi stea sau greu numai să munceşti la partid, iar alţii să fie steluţe sau staruri în guverne. Să iasă să se bată pentru programul partidului, aşa e corect" a mai comentat Cezar Preda.

Aleşii PDL trebuie să facă "ciocul mic" la TV

Parlamentarii PDL au primit indicaţii precise să nu mai accepte invitaţii în timpul dezbaterilor de la Parlament, iar atunci când o fac să vorbească strict despre agenda legislativă.

Cezar Preda a precizat azi că a propus partidului un nou "concept" de comunicare, acesta fiind aprobat de partid. "Niciun parlamentar al PDL nu se va duce în spaţiul public în timpul programului de lucru. Suntem la Parlament să stăm la lucrări, suntem la muncă, nu la televizor", a susţinut Preda, într-o conferinţă de presă, la Buzău.

Noua strategie de comunicare a luat în calcul şi problema studiourilor Tv acreditate la Parlament. "Parlamentarii PDL vor discuta numai teme legate de ordinea de zi. Pentru acest lucru au fost acreditate aceste studiouri, nu pentru a discuta alte teme stabilite de redacţiile TV", a explicat Preda. Vicepreşedintele democrat-liberal consider că, până acum, toate partidele, inclusiv PDL, au făcut o greşeală de comunicare participând la tot felul de emisiuni, de dimineaţa până seara, pentru a umple spaţiul public.

Decizia anunţată de Preda survine nemulţumirilor exprimate de Traian Băsescu la şedinţa de luni-seara cu grupurile parlamentare ale PDL. Băsescu a acuzat faptul că oameni precum Gelu Vişan au ajuns să reprezinte PDL, în vreme ce "stelele partidului stau ascunse în tranşee" după ce şi-au pierdut portofoliile şi nu apără imaginea partidului.

Vasile Blaga, Radu Berceanu şi Adriean Videanu au fost cei vizaţi de criticile preşedintelui. Blaga a replicat că nu acceptă astfel de ordine nici măcar din partea şefului statului, adăugând că are prea multă vechime în partid ca să mai ţină cont de sfaturile cuiva. El a mai spus că a apărat partidul, fiind mereu în tranşee.

În vreme ce Berceanu l-a susţinut pe secretarul general al democrat-liberalilor, Adriean Videanu s-a grăbit să respecte "ordinele", vorbind despre creşterea în sondaje a PDL, la o emisiune a postului public de televiziune, la doar câteva ore după discuţiile cu Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite