Alegerile europene se ţin pe 13 mai 2007

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal a negat faptul că, la nivelul Alianţei, a existat o propunere ca alegerile europene să coincidă cu anticipatele, şi a precizat că, în calitate de prim-ministru, va pleda pentru

Liderul liberal a negat faptul că, la nivelul Alianţei, a existat o propunere ca alegerile europene să coincidă cu anticipatele, şi a precizat că, în calitate de prim-ministru, va pleda pentru "stabilitate politică". "Să ştiţi că nu suntem numai noi pe lumea asta. Ne privesc şi străinii, în egală măsură, şi îşi pun întrebări în legătură cu capacitatea României de a-şi asuma rolul european în viitor", a spus Tăriceanu.
Geoană a înţeles altceva
La doar câteva minute după declaraţia şefului guvernului, liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că iniţiativa discutării despre anticipate i-a aparţinut chiar primului-ministru şi că tema a fost comentată de toţi ceilalţi participanţi. Geoană a apreciat şi el că, dat fiind consensul asupra datei de desfăşurare a alegerilor pentru desemnarea reprezentanţilor României în Parlamentul European - 13 mai 2007 -, este "foarte puţin probabil" ca alegerile anticipate să aibă loc în prima jumătate a anului 2007. "Am fi avut şi opţiunea să mutăm alegerile europene la toamnă şi să ne concentrăm pentru eventuale alegeri anticipate în această primăvară, dar se pare că, la nivelul partidelor parlamentare, prima preferinţă a fost mai puternică", a explicat preşedintele social-democraţilor.
El a menţionat că niciunul dintre participanţii la întâlnire nu susţinut "în mod explicit" necesitatea suprapunerii celor două tipuri de scrutin. "Cred că a fost o discuţie exploratorie pe acest subiect", a spus Geoană.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Oana Marinescu, l-a contrazis, la rândul ei, pe preşedintele PSD, arătând că acesta nu a fost prezent de la începutul întâlnirii.
"Primul-ministru a exprimat poziţia faţă de această temă (prezentată şi în declaraţia de presă), ca răspuns la o întrebare adresată de senatorul PRM Gheorghe Funar privind posibilitatea organizării de alegeri anticipate, concomitet cu alegerile pentru Parlamentul European", a susţinut Marinescu. Surse participante la discuţii ne-au declarat că Funar a glumit pe marginea interesului românilor pentru scrutinul european, propunând organizarea concomitentă a anticipatelor ca măsură sigură de atragere a alegătorilor la urne.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite